Strategia PSD cu electoratul USR. Bulai: De ce este una greșită. Singura sursă de câștig a PSD vine de la alt partid / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
SURSA FOTO: FACEBOOK GABRIELA FIREA
SURSA FOTO: FACEBOOK GABRIELA FIREA
Alfred Bulai și Val Vâlcu au dezbătut următorul subiect: „încearcă sau nu PSD să se bage pe sub pielea electorului USR?”

„În general, asta ține de o inabilitate totală. Tu, dacă n-ai dușmani... mori și tu. În al doilea rând, niciodată nu vei reuși să câștigi electoratul unui partid radical diferit de al tău. Nu reușești chestiunea aceasta. Dacă ești de stânga și te adresezi oamenilor mai săraci, nu te gândi că îi convingi pe cei care au vilă și jacuzzi în curte. Este o naivitate. În al treilea rând, dacă vrei să nu te mai critice respectivii, iarăși este o prostie. Eu le spun studenților care vor să facă politică așa: dacă vor să facă politică trebuie să-și facă un vaccin: iar vaccinul acela este o critică severă, socială, la adresa lor.

Dacă ești ca apa sființită, adică nu faci bine, nu faci rău, nici voturi nu iei. Nu contezi. Cu alte cuvinte, trebuie să ai și adversari. Așa este politica”, a zis sociologul Alfred Bulai.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus el s-a gândit că ar putea fi o strategie a PSD pentru a obține 51% la prezidențiale. „În sensul că ai nevoie de electorat și de acolo, dar și de dincolo. Nu poți să mergi doar cu electoratul tău stabil”, a zis ziaristul.

„Această strategie este greșită. Când se va produce rotativa la Palatul Victoria, vom vedea imediat că reînvie cultura protestului în România. Și atunci întrebarea este cine poate să vină politic alături de tine. Singura sursă de câștig a PSD poate să vină din zona AUR, nu din zona USR. Or fi și USR-iști care ar vota PSD, dar probabil îi numeri pe degete”, a adăugat Alfred Bulai.

Vedeți mai multe în cadrul podcastului „Nod în papură” de la DC News și DC News TV:

VEZI ȘI: Ciutacu a avut zece locuri de muncă. A lucrat la două ministere / video - https://www.dcnews.ro/ciutacu-a-avut-zece-locuri-de-munca-a-lucrat-chiar-si-la-un-minister-video_910953.html

CITEȘTE ȘI: Mircea Badea, reacție după știrea cu Victoraș Micula, moștenitorul imperiului Frutti Fresh, care a zis că nu bea sucurile sale - https://www.dcnews.ro/mircea-badea-reactie-dupa-stirea-cu-victoras-micula-mostenitorul-imperiului-frutti-fresh-care-a-zis-ca-nu-bea-sucurile-sale_910944.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel