Data actualizării:
Data publicării:

Strănepoata unui lord englez a renunțat la Marea Britanie pentru un sat din România. "Într-o țară despre care nu am auzit. Doamne, ce frumos este!"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp

Rosie Cornwallis, strănepoata unui lord englez a renunțat la Marea Britanie pentru un sat din România.

Rosie Cornwallis, strănepoata unui lord englez, a cumpărat o casă din România pe care n-a văzut-o decât în poze, într-o țară despre care nu ştia nimic. Este povestea stră-stră-nepoatei Lordului Charles Cornwallis, care s-a îndrăgostit de un mic sat din Transilvania.

Femeia s-a mutat în Valea Târnavei Mici, la 15 kilometri de Sovata și de Lacul Ursu. Spune că a găsit acolo ceea ce căuta de-o viață. Liniștea. 

"Am cumpărat o casă pe care n-am văzut-o decât în poze, într-o țară despre care nu am auzit", a spus Rosie pentru Antena 3 CNN.

Se întampla în 2013. Femeia și-a vândut o cabană din Anglia pentru a restaura și tranforma această casă din România într-un loc ce amintește de locuințele transilvănene de odinioară.

Rosie Cornwallis: Totul a fost o nebunie!

"Pe neașteptate am văzut acest loc, ieșit din comun, Transilvania. Mă întrebam ce se întâmplă acolo. Cineva a pus pe Airbnb fotografii cu zonele rurale, cu păsări, flori. Și m-am gândit: Doamne, ce frumos este! Și la patru dimineața am căutat pe Google proprietăți de vânzare în Transilvania și a apărut acest loc, care nu avea acoperiș, electricitate și nici apă. Era foarte scump. Totul a fost o nebunie!", a mai spus femeia.

Deși este stră-stră-nepoata Lordului Cornwallis, locotenentul general al armatei britanice din timpul revoluției americane, cel care a ajutat la victoria britanică in Bătălia de la Monmouth, Rosie Cornwallis spune că vrea să trăiască visul aici, în inima Transilvaniei. Femeia a locuit de-a lungul timpului în Franța, New Mexico și India, dar se pare că nicăieri nu s-a simțit mai bine decât în țara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel