Stradă din New York, cu numele creatorului Omului-Păianjen, Stan Lee
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
O stradă din New York va purta numele lui Stan Lee, creatorul Omului-Păianjen și al altor eroi.

O stradă din New York va purta numele lui Stan Lee, creatorul Omului-Păianjen și al altor eroi de benzi desenate din universul Marvel arată New Musical Express.

Creatorul personajelor legendare Omul-Păianjen, Fantastic Four, Hulk și X-Men va fi onorat astfel de orașul New York.

Consiliul local a votat pentru schimbarea numelui University Avenue din Bronx prin adăugarea denumirii Stan Lee Way. Nu mai este nevoie decât de semnătura primarului Bill De Blasio pentru ca propunerea să fie adoptată.

Cine este Stan Lee

Stan Lee a murit în 2018, la vârsta de 95 de ani. S-a născut la New York, fiind copilul unui cuplu de evrei proveniți din România, Celia, născută Solomon și Jack Lieber. A fost autor de benzi desenate, editor, producător de film şi publisher. A deţinut funcţia de editor-şef al Marvel Comics, apoi publisher şi preşedinte al companiei, ulterior devenind preşedinte de onoare.

În colaborare cu alţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, a cocreat personaje de benzi desenate precum Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor, Black Panther, X-Men, care ulterior au fost dezvoltate în filme. Treptat, Marvel Comics a devenit o corporaţie multimedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel