Stomatolog: Cum să faci ca adicția ta de Coca-Cola să nu-ți distrugă dinții. E atât de simplu să bei cu cap!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Îți place Coca-Cola, dar ți-e frică să nu-ți strici dinții? Iată ce trebuie să faci!

Dr. Cristian Didiță îți spune câteva secrete care te vor ajuta să ai o dantură sănătoasă, chiar dacă îți place să consumi băuturi acidulate.

”Un pahar rece după o masă nesănătoasă e orgasmatic. Al naibii! Însă dacă vrei ca adicția ta de Cola să nu se transforme în nenumărate vizite la stomatolog măcar respectă următoarele sfaturi:


1. Păstrează un consum moderat. De câte ori vrei să desfaci o doză gândește-te de trei ori dacă se merită înainte să o faci.


2. Folosește paiul. Așa se reduce semnificativ efectul direct asupra dinților.


3. Nu te spăla pe dinți cel puțin 15 minute după ce ai consumat. De la acidul din Cola dinții sunt demineralizați și vulnerabili o perioadă.


4. Clătește cu puțină apă după ce ai terminat doza.


5. Una rece, alta caldă. Dacă faci ceva ce știi că e dăunător pentru tine atunci cred că ar fi corect ca în aceeași zi să faci și ceva ce e benefic, pentru echilibru. Ai putea să te asiguri că la sfârșitul zilei în care ai băut Cola să faci o curățare temeinică prin periaj, apă de gură și ață dentară.

Aceste sfaturi sunt valabile pentru tot soiul de băuturi și alimente ce conțin acizi și zaharuri. Așa că bagă-le în repertoriul tău uzual. De exemplu, băuturile energizante cu zahăr topesc de două ori mai repede dinții decât Cola. Deci se poate și mai rău”, a fost mesajul dentistului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel