Stoltenberg spune că Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Secretarul general NATO spune că Ucraina poate învinge Rusia.

Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat duminică secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, potrivit Agerpres. Stoltenberg a afirmat în finalul unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din NATO că "ofensiva sa majoră (a Rusiei) din Donbas a ajuns într-un punct mort" şi "Rusia nu şi-a atins obiectivele strategice".

Secretarul general al NATO a adăugat că recentul anunţ al Finlandei şi Suediei că îşi vor depune candidatura la alianţa militară nord-atlantică reprezintă dovada că agresiunile "nu dau roade". "Aderarea lor va întări securitatea noastră comună şi va demonstra că uşa NATO este deschisă, iar o agresiune nu dă roade", a subliniat Stoltenberg.

H.D.Hartmann a explicat de ce Rusia nu a declarat război Ucrainei în mod oficial

"Ca să declari război unei ţări înseamnă că o consideri egala ta. Rusia nu poate considera pe Ucraina egala ei. Atunci, nu i-a declarat război, ci a făcut această aşa-zisă operaţiune militară specială care nu mai asta nu este, când pierzi 3.000 de tancuri. Numai aşa ceva nu este! O operaţiune specială înseamnă 1000-2000 de soldați, te duci în punct fix, ai rezolvat situaţia şi ai plecat. Ai un nucleu, ai un obiectiv foarte clar, durează trei zile, pa şi la revedere. Uitaţi-vă la marile puteri care au operaţiuni militare speciale. Nu mă duc cu 200.000 de soldaţi şi spun: "Nu, asta e operaţiune militară specială.

Atunci, în mentalul Occidental apare întrebarea: "Domnule, ăsta cum face rost de soldaţi, cum mai face tancuri, tunuri, avioane, că le-a pierdut?". Capacitatea Federaţiei Ruse de a reconstrui tancuri este de 250 pe an. Păi, ei au pierdut vreo 2.000, până acum. Atenţie! Cifrele astea nu sunt date de ucraineni, ci de Reuters şi din poze, că le numeri tancurile. Aici nu mai este glumă! Se pare că au pierdut vreo 2.000 de tancuri.

Ia să ne facem socoteală, dacă ei au capacitatea de a produce doar 250 pe an - ceea ce e enorm pentru un stat. Ia să vedem, în câţi ani îşi înlocuiesc ei tancurile pierdute: Nu şi le înlocuiesc în 10 ani. Sancţiunile economice din ce în ce mai dure, lipsa fluxului financiar, lipsa fluxului intercontinental şi mondial de tehnologie vor face ca aceste industrii să nu mai aibă productivitatea pe care o au astăzi”, a spus Hartmann la DC News. Vezi întregul articol aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel