Stolojan definește activismul parlamentar cu care se mândrește EBa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Europarlamentarul Theodor Stolojan a susținut luni că trebuie făcută deosebirea între activitatea de raportor al Parlamentului European și activismul parlamentar, "reflectat prin fel de fel de declarații date", aluzie la afirmația recentă a colegei sale din Legislativul european, Elena Băsescu , potrivit căreia cele 1.859 de activităţi ale sale în PE arată că a fost, totuși, mai activă decât europarlamentarul Monica Macovei.

"În Parlamentul European există un site unde este reflectată în mod real activitatea fiecărui europarlamentar. Și dacă vă uitați pe acest site, cea mai importantă activitate a unui europarlamentar este să capete încrederea colegilor din grupul politic de a deveni raportori ai Parlamentului European, ceea ce înseamnă că are răspunderea pentru tot procesul legislativ, inclusiv în cazul rapoartelor legislative care se transformă în final în regulamente europene sau directive europene. Deci, are răspunderea inclusiv pentru negocierea între PE, Consiliul miniștrilor și Comisia Europeană. Nu există activitate mai importantă și trebuie făcută deosebirea de activismul parlamentar. Activism care se reflectă prin fel de fel de declarații date, prin fel de fel de luări de cuvânt, care nu au niciun fel de legătură cu activitatea ta de raportor al PE sau de raportor al Comisiei sau de raportor al grupului politic din care faci parte", a afirmat, luni, Theodor Stolojan într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Întrebat de câte ori a fost Elena Băsescu raportor în PE, liderul europarlamentarilor PDL a spus: "În cinci ani de zile nu a fost niciodată raportor al PE, iar domnul Cristi Preda a fost o singură dată raportor al PE, pentru un raport din proprie inițiativă".

De asemenea, Stolojan, întrebat dacă el consideră că plecările Elenei Băsescu și a lui Cristian Preda nu reprezintă o pierdere pentru democrat-liberali, a susținut și că orice om care părăsește PDL reprezintă o pierdere, precizând, totodată, că dacă PDL afirmă că are cei mai buni candidați se bazează pe faptul că "cei 11 europarlamentari români membri ai PDL (...) au fost raportori ai PE pentru 60 de rapoarte".

Recent, eurroparlamentarul Elena Băsescu, afirma pe blogul personal, că "Activitatea în Parlamentul European arată că eu am fost, totuşi, mai activă decât Monica Macovei. Am 1.859 de activităţi în PE, pe când doamna Macovei are 1.226. Şi dacă lucrurile ar fi stat invers, tot aş fi crezut că ambele sunt cifre respectabile, spre exemplu, faţă de activitatea distinşilor sau distinselor colege din PSD şi PNL. Deci, a spune despre mine că sunt cel mai activ europarlamentar român nu este o greşeală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel