Stilul de viaţă nesănătos duce la apariţia cancerului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Aproape jumătate din numărul cazurilor diagnosticate cu maladia cancerului din Marea Britanie (peste 130.000 în total) sunt cauzate de stilul nesănătos de viaţă. Vorbim aici despre tabagism, consum de alcool şi o alimentaţie neechilibrată.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit unui studiu realizat de către Cancer Research din Marea Britanie, tabagismul este principala cauză a maladiei şi afectează 23% dintre bărbaţi şi 15,6% dintre femei. A doua cauză este alimentaţia săracă în fructe şi legume proaspete. Raportul a fost publicat în British Journal of Cancer. Cercetătorii spun că acesta este cel mai exhaustiv raport cu privire la cauzele cancerului realizat până în prezent.

Profesorul Max Parkin, coordonatorul cercetării, a declarat că „mulţi oameni cred că dacă suferi de cancer este pentru că aşa ţi-a fost scris sau că este o chestiune pe care o ai în genă. Aproximativ 40% din toate tipurile de cancer sunt provocate, ceea ce înseamnă că avem puterea să le prevenim”.

Potrivit BBC Mundo, mai mult de 100.000 cazuri de cancer (34%) sunt în relaţie cauză efect cu tabagismul, alimentaţia săracă în fructe şi legume, consumul de alcool şi excesului de greutate. Experţii spun că dacă vom renunţa la stilul nesănătos de viaţă, nu vom fi feriţi în mod necesar de cancer, dar şansele de a nu avea această boală cresc semnificativ.

Citiţi şi: Sprayul fluorescent care depisteză cancerul Află aici câţi ani pot trece fără să fie depistat cancerul ovarian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel