Știi ce înseamnă să iubești cu adevărat? Părintele Vasile Ioana: Societatea modernă spune altceva / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Părintele Vasile Ioana, captură video podcast Fain & Simplu
Părintele Vasile Ioana, captură video podcast Fain & Simplu
Preotul Vasile Ioana a fost invitat la podcastul „Fain & Simplu”, unde, alături de Mihai Morar, a vorbit despre ce înseamnă să iubești cu adevărat. 

„Există iubire fără jertfă?”, a întrebat Mihai Morar.

„Nu există iubire fără jertfă pentru că jertfa înseamnă întâi să ieși din tine și să intri în realitatea celuilalt. Societatea modernă, de astăzi, spune altceva: „Ești bun, ești mare, ești minunat! Cumpără! Consumă! E despre tine, ești cel mai tare, ești Dumnezeu pe pământ!”. Asta a spus de fapt dracul.

Dumnezeu vine și spune altfel: „Iubirea mea e altfel”. Esența iubirii este că e mereu despre altcineva. Adică taina fericirii tale este când ieși din nevoia ta si te duci în nevoia celui de lângă tine. Iubirea adevărată înseamnă să te gândești la celălalt ca la tine. Să trăiești realitățile celuilalt ca pe realitățile tale.

Iisus a trăit realitatea păcatului nostru ca al lui și le-a luat în inima lui. Tu dacă iubești un pește, nu înseamnă să-l pui pe frigare, dacă iubești un peste îl pui în acvariu și îl hrănești, dar noi nu iubim peștele, nouă ne place peștele. Asta e iubirea! Despre altcineva!”, a spus preotul Vasile Ioana.

„Societatea ne zice: „Nu te mai jertfi, nu trebuie să te jertfești. Poți să ai asta acum!”, a spus Mihai Morar.

„Omul are de la Dumnezeu un senzor pentru că omul are ființă dumnezeiască. Este în noi, Duhul Sfânt e în noi. Iisus Hristos a spus că „Împărăția lui Dumnezeu, raiul, e în voi." Societatea de astăzi te împinge să ieși din tine. Societatea modernă te împinge să trăiești în afara ta. Tu trăiești și ti se dau teme mereu, până îmbătrânești.

Dumnezeu zice așa: „Stau la ușa inimii tale și bat. Dacă voi intra la tine, voi cina cu tine și voi veni în tine, nu în afara ta.” Deci, Dumnezeu e în noi. De aceea, atunci când nouă ne e bine, suntem bine în iubire cu noi, înăuntrul nostru.", a spus preotul Vasile Ioana la podcastul „Fain & Simplu” cu Mihai Morar. 

VEZI ȘI: Cea mai scumpă cafea, culisele scandalului. Florescu: Baconschi spune că a verificat contul, dar putea să verifice bonul. Eu nu l-am dat în judecată https://www.dcnews.ro/cea-mai-scumpa-cafea-culisele-scandalului-florescu-baconschi-spune-ca-a-verificat-contul-dar-putea-sa-verifice-bonul-eu-nu-l-am-dat-in-judecata_918807.html 

VEZI ȘI: Sondaj ARGUMENT. Sociologul Mădălina Hideg: „PNL va stabili, practic, cine va fi viitorul primar general al Bucureștiului”. Un element cheie, semnal de alarmă pentru toate partidele https://www.dcnews.ro/sondaj-argument-sociologul-madalina-hideg-pnl-va-stabili-practic-cine-va-fi-viitorul-primar-general-al-bucurestiului-un-element-cheie-semnal-de-alarma-pentru-toate-partidele_918794.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel