Sticla de apă te poate îmbolnăvi. Obiceiul de care trebuie să scapi
Află în articol cum te poate îmbolnăvi sticla de apă.
Este important pentru sănătatea noastră să bem cel puțin doi litri de apă pe zi, așa că prezenta unei sticle cu apă în geanta noastră este perfect justificată, dar trebuie să fim foarte atenți pentru că aceasta ne poate îmbolnăvi. Mai exact, curățarea greșită a sticlei poate fi periculoasă pentru sănătatea noastră.
Sticla de apă, indiferent dacă este din oțel inoxidabil, plastic sau alt material dur, trebuie dezinfectată la sfârșitul fiecărei zile, nu doar clătită cu apă și umplută din nou.
Cercetătorii au testat numărul bacteriilor existente într-o sticlă de apă reutilizabilă, după ce aceasta a fost folosită timp de o săptămână, iar rezultatele au fost mai mult decât îngrijorătoare. Sticla a avut mai multe bacterii decât scaunul de toaletă, scrie divahair.ro. Mai mult, cercetătorii au descoperit că 60% dintre germenii găsiţi au fost suficient de periculoşi încât să ne îmbolnăvească.
"Bacterii precum E.coli se găsesc adesea în sticla cu apă reutilizabilă și pot duce la gastroenterită sau intoxicații alimentare", a explicat Rudolph Bedford, gastroenterolog la Centrul de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica, California.
Prin urmare, ar fi indicat să nu mai recurgi la o clătire superficială a sticlei, ci să optezi pentru o curăţare ca la carte. O periuţă specială te poate ajuta să cureţi bine sticla în interior.
Îndepărtați rapid calcarul. O puteți face în doar 5 minute cu un produs din baie
Există zeci de produse cu care puteți elimina calcarul, dar de ce să nu folosești ceea ce aveți deja în baie? Calcarul este inamicul dușului, a chiuvetei și a robinetului. Apare atunci când apa este bogată în magneziu sau calciu.
De fapt, se întâmplă că nici capul de duș să nu mai funcționează tocmai din acest motiv. Produsul minune este crema de ras. Puneți puțină cremă de ras pe suprafața pe care doriți să o detartrați, apoi frecați energic. După clătire, veți observa rezultate excelente. Puteți folosi acest produs și pentru bijuterii, cu excepția celor care au pietre prețioase. Bijuteriilor vor străluci și vor arăta ca noi, folosind această metodă simplă. Procedând astfel, veți evita să apelați la produse toxice, preferându-le pe cele care se găsesc în casă. Alternativ, puteți folosi și oțet alb, care are aceeași eficiență de detartrare, igienizare și lustruire.
Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un ingredient foarte ieftin și, la fel ca oțetul, poate curăța țevile și canalele de scurgere. Totul va străluci din nou și va funcționa corect, fără costuri și aproape fără impact asupra mediului! Îți vei lua rămas-bun de la acelor produse de curățare dure pe care le foloseai în mod normal. Pentru a îndepărta calcarul de pe faianță și gresie, puteți crea un produs minune. Puneți într-un bol un pahar de bicarbonat de sodiu, 2 pahare de apă și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecați totul până obțineți o pastă, care trebuie aplicată, cu un burete, pe suprafețele murdare. Lăsați-o să acționeze 20 de minute, apoi clătiți. Efectul va fi uluitor! Vezi continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News