Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, dispus să depună mărturie în faţa comisiei care investighează asaltul asupra Capitoliului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, dispus să depună mărturie în faţa comisiei care investighează asaltul asupra Capitoliului - Foto Agerpres
Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, dispus să depună mărturie în faţa comisiei care investighează asaltul asupra Capitoliului - Foto Agerpres
 Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, a fost de acord să depună mărturie în faţa comisiei din Congres care investighează asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului, conform informaţiilor apărute în presa americană duminică, informează AFP.

Schimbarea poziţiei sale a fost raportată de CNN, New York Times şi Washington Post şi are loc înaintea procesului din 18 iulie în care Bannon va fi confruntat cu două acuzaţii de dispreţ penal al Congresului pentru refuzul anterior de a depună mărturie sau de a furniza documente. Conform presei, avocatul său, Robert Costello, a scris comisiei din Camera Reprezentanţilor pentru a comunica că fostul preşedinte Donald Trump va renunţa la revendicarea privilegiului executiv invocat de Bannon în refuzul de a depune mărturie.

Donald Trump, iritat de faptul că niciunul dintre suporterii săi nu a depus mărturie în apărarea sa

Donald Trump a fost iritat de faptul că niciunul dintre suporterii săi nu a depus mărturie în apărarea sa la şedinţele comisiei care anchetează atacul din partea susţinătorilor fostului preşedinte care au încercat să împiedice certificarea în Congres a înfrângerii candidatului republican de către democratul Joe Biden la alegerile din noiembrie 2020.

Democrata Zoe Lofgren, membră în comisie, a declarat pentru CNN că s-a primit o scrisoare în jurul miezului nopţii sâmbătă şi că se aşteaptă să primească veşti din partea lui Steve Bannon. Nu este clar dacă Bannon va fi de acord cu practica comisiei de anchetare în privat a martorilor înaintea unei posibile mărturii publice.

Conform informaţiilor apărute în presă, în scrisoarea adresată comisiei de Costello se indică faptul că Steve Bannon doreşte să depună mărturie în cadrul unei audieri publice. Steve Bannon, figură proeminentă în cercurile mass-media de dreapta, a fost unul din arhitecţii victoriei prezidenţiale a lui Donald Trump în 2016 şi principalul strateg de la Casa Albă în 2017, scrie Agerpres.

Citește și - Trump ar putea candida la prezidențiale în SUA pentru a scăpa de urmărirea penală, venită după insurecția Capitoliului

Fostul președinte al SUA ar putea face, în curând, anunțul unei noi candidaturi, fiind presat de dezvăluirile care reies după insurecția Capitoliului, din 6 ianuarie 2021.

În presa americană se învârt speculații că Donald Trump se gândește să anunțe o candidatură prezidențială pentru alegerile din 2024, încă din această vară, fiind în fața dezvăluirilor din ce în ce mai dăunătoare dintr-o investigație a Congresului asupra rolului său în atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului.

Indiferent de șansele lui Trump de a câștiga un al doilea mandat, o altă campanie prezidențială aflată în considerare – după cum au raportat New York Times, CBS și alte publicații din SUA – i-ar putea oferi fostului președinte un scut pe mai mulți ani în fața procurorilor.

Zvonurile au apărut chiar după audierile comisiei de Justiție, legate de revolta de la Capitoliul din 6 ianuarie 2021.

În mărturia în fața comisiei de săptămâna trecută, Cassidy Hutchinson, o fostă consilieră a șefului de campanie al lui Trump, Mark Meadows, a consolidat șansele unui potențial dosar penal atunci când a susținut că Trump știa că susținătorii săi sunt înarmați atunci când i-a încurajat să mărșăluiască spre Capitoliu. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel