Șterge geamul cu acest produs și vei scăpa de condens: un truc neașteptat
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 09 dec 2022, 21:29
WhatsApp
Șterge geamul cu acest produs și vei scăpa de condens, un truc neașteptat. Sursa foto: freepik.com
Șterge geamul cu acest produs și vei scăpa de condens, un truc neașteptat. Sursa foto: freepik.com
Un produs la care nu te gândești și pe care îl ai la îndemână poate rezolva problema neplăcută a excesului de umiditate din casă.

Odată cu apariția vremii reci, pe geamuri apare condensul, care duce la dezvoltarea mucegaiului. Cu toate acestea, este posibil să se evite excesul de umiditate. Este foarte ușor, rapid și ieftin să eliminați condensul de pe geamuri.

Tot ce trebuie sa faci este să ștergi geamurile cu o soluție specială, iar ingredientul cheie se află probabil în bucătăria ta. Este vorba despre detergentul de vase.

Apa cu săpun protejează perfect ferestrele de condens iarna. Folosind o picătură de lichid de spălat vase, poți crea un fel de barieră pe sticlă care să nu permită acumularea apei.

Bradul de Crăciun va arăta mai magnific și mai pufos, cu acest truc. Iată ce trebuie să faci

Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de condensul de pe ferestre. Aplică o picătură mică de lichid de spălat vase pe o cârpă groasă din microfibră. Ungeți uniform fereastra cu acest detergent. Vei fi surprins: trucul previne condensul și respinge apa!

 

Cu acest truc veți spăla geamurile doar de 2 ori pe an: sticla va fi curată și fără dungi

 

Ferestrele trebuie spălate de cel puțin 3-4 ori pe an, iar această perspectivă nu se potrivește multor persoane. Nu toată lumea poate face față petelor și dungilor de pe sticla gemurilor. Iar ajutorul profesioniștilor nu este deloc ieftin. Cu toate acestea, există o cale de ieșire: câteva trucuri vă vor ajuta să rezolvați rapid problema. 

Sticla va străluci, iar, pentru un rezultat perfect, va trebui să depuneți un efort minim. În magazine, există o varietate mare de produse de curățat geamurile. Dar cele mai multe dintre aceste produse sunt scumpe și dau efectul dorit.

Curăță tigaia arsă cu pastă de dinți. Un sfat de la gospodinele inventive

În acest caz, vă ajută remediile populare testate în timp. Ceai cu lămâie: Un pliculeț de ceai și o felie de lămâie sunt suficiente pentru 2-3 litri de apă. Efectul va fi atins datorită taninurilor din ceai, care dizolvă rapid grăsimea și praful, iar acidul citric va face față calcarului.

Oţet. Esența de oțet și acidul citric vor face față poluării de pe sticlă. Un pahar de oțet și 2 linguri de acid citric vor îndepărta rapid petele și dungile de pe geamuri.

Amidon. De asemenea, pentru ca ferestrele și oglinzile să fie curate și să strălucească, poți face acasă un produs minunat, care funcționează mai bine decât cele cumpărate de la magazin.

Pune 2 linguri de amidon de porumb în 700 ml apă fierbinte și amestecă bine ca să nu fie cocoloașe. Lichidul se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează, apoi, lichidul pe geamuri și oglinzi, apoi șterge-le cu o cârpă din microfibră. Acest amestec simplu va reda ferestrelor și oglinzilor strălucirea.

 

Geamuri, curate în câteva minute, chiar și după ploaie: trucul folosit de gospodinele cu experiență  

 

Nu orice gospodină poate spăla geamurile ușor și rapid. Pentru multe femei, astfel de activități sunt enervante și cu siguranță nu le fac fericite.  Există însă o metodă excelentă și ecologică care ne ajută să curățăm, rapid, geamurile. Nu va rămâne o dungă pe sticlă. În plus, veți depune un minim de energie și fără efort suplimentar.

Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește

Gospodinele iubesc produsele ecologice, de aceea vă sugerăm cum să curățați geamurile cu ingrediente naturale, care nu conțin substanțe chimice. Tot ce aveți nevoie este apă și oțet.  

Când curățați ferestrele din interiorul și exteriorul casei cu oțet, puteți fi sigur că nu vor exista dungi pe sticlă. Printre altele, tratarea ferestrelor cu oțet ajută la protejarea acestora de pete, murdărie și praf, ceea ce este, de asemenea, important!

Cu acest spray orice urmă de praf din casă va dispărea: ai nevoie de un singur ingredient pentru a-l prepara

Iată proporția magică: pentru 3/4 de apă fierbinte veți avea nevoie de aproximativ 1/4 de oțet. Cu alte cuvinte, cu trei pahare de apă și un pahar de oțet ve curăța toate geamurile din apartament.

Luați o cârpă curată, umeziți-o în vasul cu oțet și apă și ștergeți suprafața ferestrei.  Nu apăsați tare și nu frecați, pentru că eficiența oțetului vă permite să curățați geamurile fără niciun efort suplimentar.

Dacă pata este rezistentă, atunci trebuie doar să o ștergi, cu acest remediu, de mai multe ori. În așa fel, pata se va uda și va putea fi ușor îndepărtată. Este indicat să curățați geamurile cu oțet când este cald afară, deoarece puteți aerisi apartamentul  de mirosul de oțet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?