Stenograme şedinţa PNL. Liberalii cer sancţionarea ministrului Budăi: Parcă prevestesc eşecul PNRR
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Liderii PNL au discutat în cadrul unei şedinţe cum ar trebui abordată comunicarea din coaliţie, dar şi cea către oameni. 

Stenogramele prezentate de Antena 3 arată o nemulţumire a liderilor liberali cu privire la activitatea miniştrilor PSD, dar şi o nemulţumire legată de modul în care sunt comunicate anumite lucruri chiar de către conducerea partidului. 

Raluca Turcan i-a cerut, astfel, conform sursei citate, premierului Ciucă să ia măsuri cu privire la ministrul Muncii, Marius Budăi. 

"Marcel Ciolacu şi ministrul PSD al Muncii Marius Budăi mint în fiecare seară la televizor legat de creşterea pensiilor şi modificarea PNRR. Dau lovitură după lovitură şi aşa scade PNL în sondaje. Nu pentru ce face Putin în Ucraina va da PNL socoteală electoratului. Pensiile sunt mai de interes decât ce se întâmplă în Ucraina. Preşedintele partidului de guvernare cu cei mai mulţi miniştri minte cot la cot cu un ministru al Guvernului şi parcă prevestesc eşecul PNRR: azi, partea de pensii. Mâine, probabil, pe alte domenii. Şi noi stăm şi ne uităm. Să susţii în fiecare seară că PSD vrea creşterea pensiilor, că sunt bani, dar PNL şi UDMR nu permit asta, e o abordare de maximă perfidie faţă de PNL", ar fi spus Raluca Turcan. 

Gheorghe Flutur, lider PNL de Suceava, a cerut o discuţie în coaliţie pentru ca partidul să nu mai fie atacat la televiziuni. 

Şi Alina Gorghiu a cerut măsuri împotriva ministrului Marius Budăi: "Dle premier, ar trebui să luaţi măsuri imediate faţă de ministrul Budăi, e inadmisibil să mintă în fiecare zi şi mai mult să nu se mai trezească niciun ministru PSD să vorbească despre măsuri care nu au fost discutate şi nu au fost stabilitate în coaliţie". 

Înţepături către Florin Cîţu din partea lui Robert Sighiartău 

"Secretarii noştri de stat se plâng că nu au atribuţii. De asemenea, e o situaţie gravă în PNL care ţine de cum ne comportăm. Nu trebuie să anunţăm pe Instagram soluţii, trebuie stabilite în partid, în coaliţie, pentru că nu ne mai crede lumea", a transmis Robert Sighiartău. 

Şi premierul Ciucă a fost ferm în declaraţii. "Trebuie să sprijiniţi Guvernul. Măsuri fără a fi discutate în Guvern nu ajută la nimic. E nevoie de coerenţă în soluţii pentru popor. Nu am nicio reţinere să mă detaşez dacă se emit măsuri care nu au fost discutate în Guvern", a transmis Nicolae Ciucă. 

VEZI STENOGRAMELE ÎN GALERIA FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel