Stelian Ion reacționează la declarațiile lui Ludovic Orban privind legile justiției
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Stelian Ion: Lucrurile vor fi lămurite foarte rapid în cadrul alianței
Stelian Ion: Lucrurile vor fi lămurite foarte rapid în cadrul alianței
Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că modificările la legile justiției trimise recent la CSM  au fost discutate în coaliție, o reacție la ceea ce a spus Ludovic Orban, care a negat zilele trecute  acest lucru. ”Lucrurile vor fi lămurite foarte rapid în cadrul alianței”, declară ministrul USR PLUS la RFI.

”Este foarte important, după 17 ani de când au fost adoptate aceste legi, să avem niște modificări, care pe de o parte, să corecteze anomaliile și părțile nocive din legi adoptate în anii trecuți, 2017-2018, de vechea legislatură, pe de altă parte, chiar să dea un fundament nou sistemului judiciar. Trebuie să ne gândim la viitor și să avem un sistem mult mai echilibrat”, a explicat ministrul Justiției.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat recent că modificările legilor justiției trimise de ministrul de resort la CSM nu au fost discutate în coaliție. Stelian Ion spune însă că s-a lucrat împreună.

”Este o chestiune pe care o vom discuta chiar mâine (marți-n.r.), într-o ședință a coaliției. E foarte clar că la aceste legi am lucrat împreună, pentru că în 30 septembrie, Guvernul trecut punea în consultare publică aceste proiecte de lege, am continuat dezbaterea timp de șase luni de zile, deci iată, o dezbatere amplă, în care s-au primit foarte multe puncte de vedere din partea magistraților, din partea asociațiilor, au venit multe puncte de vedere care au fost dezbătute și nu este un proiect care să aparțină unui anumit ministru sau unui anumit partid.

Așa că aceste chestiuni eu cred că le vom lămuri foarte rapid și foarte corect în cadrul alianței. Sunt niște proiecte foarte bune, care sunt necesare și pentru care ne vom lupta cu toții din alianță, dincolo de chestiunile acestea care sunt de ordin mai mult politic, pentru că este evident că aceste proiecte vor merge în Parlament, vor fi dezbătute și în Parlament, este firesc", a declarat la RFI Stelian Ion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel