Statutul polițistului. CCR, decizie de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
CCR
CCR
Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, marți, excepția de neconstituționalitate a unui articol din Legea privind statutul polițistului și a constatat că prevederile acestuia sunt neconstituționale.

„În data de 17 noiembrie 2020, Curtea Constituțională, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 58 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului și a constatat că acestea sunt neconstituționale”, se arată într-un comunicat al CCR.

Art.58 din Legea nr.360/2002 prevede: „Pentru prevenirea săvârşirii de abateri disciplinare, persoana prevăzută la art. 59 alin. (2) poate dispune atenţionarea poliţistului. În acest caz, măsura se dispune în scris, are caracter administrativ-preventiv şi nu produce consecinţe asupra raportului de serviciu”.

Conform CCR, decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanțelor de judecată care au sesizat Curtea Constituțională, respectiv Curții de Apel Craiova - Secția contencios administrativ și fiscal și Tribunalului Bacău - Secția a II-a civilă și de contencios administrativ și fiscal.

„Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, au mai transmis reprezentanții CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel