Statutul PNL, adoptat de Congresul Extraordinar cu 1.424 de voturi pentru și trei împotrivă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
crin antonescu statut dc
crin antonescu statut dc

Congresul Extraordinar al Partidului Național Liberal a adoptat, vineri, cu 1.424 de voturi "pentru" și trei "împotrivă", Statutul formațiunii politice.

Liberalii s-au reunit astăzi în sala Alexandru Ioan Cuza a Palatului Parlamentului pentru a-și stabili statutul și pentru a-și alege conducerea. În legătură cu ultimul punct, membrii PNL au decis că partidul va avea 31 de vicepreședinți, dublu decât până acum, jumătate dintre ei urmând să aibă atribuții executive iar cealaltă jumătate atribuții ce urmează să fie stabilite.

Totodată, în Statut se remarcă prezența funcției de prim-vicepreședinte a partidului, inexistentă până în prezent, care va fi înlocuitorul de drept al președintelui formațiunii.

Ședințele săptămânale de Biroului Politic Central vor fi înlocuite cu "întâlniri" ale membrilor Guvernului, liderilor de grup, președintelui și secretarului general. Vechiul BPC devine un Birou Politic Național (BPN), care se întrunește o singură dată pe lună.

Statutul stipulează că PNL este membru al Alianța Liberalilor Democrați din Europa și membru afiliat Internaționalei Liberale.

Amendamentele lui Călin Popescu Tăriceanu, Vlad Moisescu și Andrei Chiliman, care doreau alegeri uninominale pentru vicepreședinți și ca preziențiabilul să fie ales de către toți membri partidului, au fost respinse.

Vezi AICI Statutul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel