Statutul parlamentarilor va fi modificat, spune Crin Antonescu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
crin-antonescu dece
crin-antonescu dece

Statutul senatorilor și deputaților va fi modificat în conformitate cu observațiile Curții Constituționale, potrivit președintelui Senatului, Crin Antonescu

"Lucrurile sunt foarte simple aici, nu e foarte mult loc de dileme. Camerele reunite s-au pronunţat într-o primă formă, s-a ajuns la reexaminare, s-au pronunţat în ultimă formă, s-a făcut sesizarea Curţii Constituţionale şi este evident că în acest moment, în conformitate cu observaţiile de natură constituţională - nu mai discutăm pe conţinut - ale Curţii Constituţionale, statutul va fi modificat", a afirmat Crin Antonescu, potrivit Agerpres. El a subliniat că nu are rost să fie rediscutat tot statutul sau alte articole ale acestuia.

"Eu pe conţinut nu mai intru, m-aţi întrebat până la urmă ce se va întâmpla din punct de vedere procedural, iar spaţiu pentru multe variante aici nu există", a mai spus liderul Senatului.

Pe 27 februarie, Crin Antonescu a declarat că hotărârea Curţii Constituţionale cu privire la Statutul parlamentarului va fi respectată, iar forma finală a legii referitoare la acesta va fi în concordanţă cu decizia CCR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel