"Statul român e atât de suspicios, încât crede în permanenţă că tu nu te-ai născut". Bulai: 80% dintre funcţionarii din aceste servicii pot să plece acasă mâine, nu e nevoie de ei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro studio, Pexels
Fotografie de la cottonbro studio, Pexels
Sociologul Alfred Bulai a scos în evidenţă birocraţia inutilă de la nivelul instituţiilor statului român, şi spune că mare parte dintre operaţiuni pot fi şi trebuie digitalizate. 

"E o chestie foarte interesantă. Statul român e atât de suspicios, încât crede în permanenţă că tu nu te-ai născut. Deci când îţi schimbi buletinul îţi cere întotdeauna certificatul de naştere, deşi ei ţi-au dat un buletin pe baza acelui certificat", a precizat Alfred Bulai, sociolog, la Nod în Papură. 

"Hrisoavele lui Ştefan cel Mare nu sunt atât de uzate precum acel certificat, pe care l-am dus de 20 de ori la tot felul de instituţii", a replicat Val Vâlcu. 

"Da, pentru că e posibil ca tu să nu te fi născut, după un anumit număr de ani", a mai spus Bulai. 

"Nimic nu are sens. Dacă există un singur CNP pentru mine, toate, de la poliţa de asigurat, de la declaraţiile fiscale... La ce te mai cheamă la Fisc dacă au CNP-ul tău? Dacă ai ceva de comentat pe plicurile care îţi vin acasă, te duci după, nu înainte", a intervenit Val Vâlcu. 

"Eu cred că 80% dintre funcţionarii din aceste servicii pot să plece acasă mâine, că nu e nevoie de ei. Pentru că zeci de dosare, cereri, pe care le faci, se pot face online. Există o bază de date pe care cineva o accesează şi un computer hotărăşte că e totul în regulă", a completat Bulai. 

Poliţia Locală, instituţia care trebuie "desfiinţată cu totul". Bulai: E o glumă proastă. Nu fac nimic!

Sociologul Alfred Bulai a spus, la Nod în Papură, că Poliţia Locală este instituţia din România care trebuie desfiinţată. 

Întrebat dacă are idee de ce există Poliţia Locală în România, Alfred Bulai a spus că "trebuie desfiinţată cu totul, e o glumă proastă, o tâmpenie. 

Sunt total necalificaţi. Oricine poate să facă Poliţie Locală. Toate pilăraiele pe acolo. Doi la mână, este o golănie ordinară. Ei nu fac nimic. Mi-a zis un poliţist local. Unul care a fost în poliţie 20 de ani şi a trecut apoi acolo. Mi-a zis că e boierie, salariu de trei ori mai mare. L-am întrebat ce fac acolo şi a zis că nimic. Ei pot da amenzi deşi nu au dovezi. 

Am întrebat ce fac dacă se ceartă unii. Şi mi-a zis că de regulă încearcă să îi împace, dar altfel cheamă poliţia adevărată". 

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel