Statuia Ofranda lui Traian, vandalizată. Coada lupoaicei, furată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O fotografie care arată că statuia Ofranda lui Traian a fost vandalizată  a fost postată pe Facebook de către jurnalistul Sorin Voinea, citat de Evenimentul Zilei. Coada lupoaicei a fost furată.

”Bă fraților, vorba lui Nea Mărin Amza Pelea, ne făcurăm de hândel, cum ar zice Mădălin Voicu, ca să nu zic de c...! 
Aseară a fost ciordită coada lupoaicei ținută în brațe de Împăratul Traian, în fața Muzeului Național de Istorie, cândva impresionanta clădire a Poștei! 
Oare cine să fi făcut acest gest incalificabil?”, scrie Sorin Voinea, care este potrivit contului FB ofițer de presă la Comisia Europeană.

Statuia  Ofranda lui Traian este realizată de sculptorul Vasile Gorduz și a fost amplasată de Primăria Capitalei, în mandatul lui Sorin Oprescu, pe treptele Muzeului Național de Istorie a României. Statuia, care îl reprezintă pe Traian nud, ținând în brațe o lupoaică a stârnit nenumărate controverse și a devenit o atracție turistică, preferată pentru selfie-uri sau poze de grup.

Lupoaica este realizată după modelul roman, inspirat de legenda lui Romulus și Remus, dar are și steagul dacic. Statuia simboliza geneza poporului român, din fuziunea daco-romană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel