Stația Spațială Internațională se dezintegrează. A pornit alarma de incendiu
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Stația Spațială Internațională are grave probleme cu aparatura de la bord și starea învechită a echipamentelor.

Alarmele au fost declanșate la bordul Stației Spațiale Internaționale după ce echipajul a raportat fum și miros de plastic ars, informează BBC. Incidentul s-a petrecut pe modulul construit de Rusia, Zvezda, care este folosit pentru locuințe, relatează presa rusă.

Stația spațială a suferit o serie de defecțiuni de-a lungul anilor și un oficial rus a avertizat recent despre hardwareul învechit și sistemele defecte. Aceste defecțiuni includ scurgeri de aer, motoare care merg în gol și fisuri ale fuselajului. 

Agenția spațială rusă, Roscosmos, a declarat ulterior că toate sistemele au revenit la normal. Fumul a fost detectat în timpul reîncărcării bateriilor stației, a spus agenția, iar echipajul a revenit acum la „antrenamentul regulat”.

Miros de plastic ars pe Stația Spațială

S-a raportat că mirosul de plastic ars s-a răspândit de la secțiunea rusă la segmentului modulului. 

Agenția spațială americană, Nasa, a declarat că o plimbare spațială planificată pentru mai târziu, joi, 9 septembrie, va continua, conform publicației rusești Ria Novosti. Doi cosmonauți ruși sunt pregătiți să efectueze lucrări la modulul științific Nauka recent livrat.

Cel puțin 80 la sută din sistemele de zbor din segmentul rus au trecut de data expirării acestora, a declarat Solovyov, inginer șef la compania spațială Energia. Energia este principalul dezvoltator al modulelor ISS din Rusia. El a mai spus că au fost descoperite mici crăpături în secțiunea de marfă Zarya , aparținând Rusiei și că s-ar putea agrava în timp.

ISS a fost construită în 1998 ca parte a unui proiect comun între Rusia, SUA, Canada, Japonia și mai multe țări europene și a fost inițial conceput pentru o durată de viață de 15 ani.

Un astronaut a cultivat o floare pe Stația Spațială Internațională

Pe 16 ianuarie 2016, comandantul expediției spațiale Scott Kelly a distribuit online imaginile cu prima floare care a crescut și a înflorit în spațiu. Planta Zinnia a fost crescută în sistemul de cultivare al plantelor și legumelor de pe Stația Spațială Internațională. A fost un proces dificil cultivarea plantei în spațiu, dar acest experiment le-a oferit oamenilor de știință oportunitatea de a înțelege modul în care plantele se pot dezvolta în microgravitație, informează Unilad. 

În luna decembrie a aceluiași an Kelly a descoperit că „plantele nu arată foarte bine”. 

„Știți, dacă am ajunge pe Marte și am cultiva plante, noi am fi responsabili de decizia de a le uda. Cam la fel este și în curtea din spatele casei mele, mă uit și îmi spun - poate că ar trebui să ud iarba astăzi. Cred că asta este abordarea aici”, a transmis Kelly. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel