Statele Unite pierd locuri de muncă pentru prima dată din aprilie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Economia SUA a pierdut locuri de muncă luna trecută, pentru prima dată din aprilie, în condițiile creșterii cazurilor de coronavirus, cu efecte negative.

Angajatorii au pierdut 140.000 de locuri de muncă, lăsând rata șomajului neschimbată la 6,7%. Restaurantele și barurile sunt cele mai afectate, deoarece noile restricții și vremea rece au afectat entuziasmul pentru masa în aer liber, relatează BBC. Cifrele sunt un ultim semn că redresarea economică fragilă rămâne în pericol.

SUA a recâștigat aproximativ jumătate din cele peste 20 de milioane de posturi pierdute în urma blocajelor din această primăvară. Dar aproape 11 milioane de oameni rămân fără muncă, în timp ce mai mult de șapte milioane alții și-ar dori un loc de muncă, dar au renunțat să mai caute sau sunt indisponibili din alte motive, a declarat Departamentul Muncii.

Pierderile i-au lovit cel mai greu pe cei cu salarii mici și lucrătorii din minorități. Departamentul Muncii a declarat că SUA a câștigat mai multe locuri de muncă în octombrie și noiembrie decât se estimase anterior. Raportul vine în timp ce și alte date arată că încrederea și cheltuielile consumatorilor au slăbit, chiar dacă aprobările de vaccinuri aduc speranța că viața va începe să revină la normal, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel