Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze, asigură secretarul Lloyd Austin. Fond nou de 5 miliarde de euro - FOTO
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, despre ajutorul SUA pentru Ucraina.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a promis că democrațiile nu vor dezamăgi Ucraina în fața războiului de agresiune al președintelui rus Vladimir Putin

"Mesajul de astăzi este clar: Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze. Această coaliție nu va lăsa Ucraina să eșueze, iar lumea liberă nu va lăsa Ucraina să eșueze", a declarat el.

Secretarul a vorbit înaintea unei reuniuni a Grupului Ukraine Defense Contact, o inițiativă care reunește peste 50 de țări și care se întâlnește periodic pentru a discuta despre livrările de arme către Kiev.

Foto: Agerpres

SUA au promis un ajutor militar de 300 de milioane de dolari, inclusiv muniție pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate și obuze de artilerie. Cererea de ajutor de urgență în valoare de 60 de miliarde de dolari a președintelui Joe Biden rămâne în continuare blocată în Congresul american.

Securitate pentru Occident

Miniștrii Uniunii Europene au aprobat luni crearea unui nou fond de asistență pentru Ucraina care valorează 5 miliarde de euro. Fondul va rambursa parțial livrările de arme către Kiev.

Foto: Agerpres

Ajutarea Kievului să câștige războiul este o chestiune de securitate pentru Occident, deoarece "Putin nu se va opri la Ucraina", a avertizat Austin.

"Vom fi cu toții mai puțin în siguranță dacă Putin își va urma calea, vom fi cu toții mai puțin în siguranță într-o lume violentă, fără lege, în care dictatorii pot redesena granițele cu forța, pot șterge țări de pe hartă și își pot reconstrui vechile imperii", a adăugat secretarul american al Apărării, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel