Statele Unite nu cred că Muammar Gaddafi s-ar afla în Niger
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gaddafi
Gaddafi
Statele Unite nu cred că Muammar Gaddafi, care este de negăsit de la prăbuşirea regimului său, s-ar afla în convoiul de vehicule libiene care a intrat pe teritoriul Nigerului, a comentat marţi Departamentul de Stat.Potrivit informaţiilor obţinute de Washington, "oficiali de rang înalt ai regimului" se află în convoi, dar "noi nu credem că (Muammar) Kadhafi se află printre ei", a declarat purtătoarea de cuvânt Victoria Nuland.

"Nu avem niciun element (care să ne facă să credem) că (Muammar) Gaddafi este altundeva decât în Libia în acest moment", a mai spus ea.

Purtătoarea de cuvânt a adăugat că "toţi" cei care sunt în convoi "sunt supuşi unei interdicţii de a călători impusă de ONU".

Un important convoi de vehicule civile şi militare provenind din Libia a traversat Agadez, un oraş din nordul Nigerului, şi se îndrepta marţi spre capitala nigeriană Niamey.

"Acest tip de convoi îl transporta în general pe (colonelul Muammar) Gaddafi", a declarat Jalal al-Gallal, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), foştii rebeli din Libia.

Ministrul de Externe al Nigerului Mohamed Bazoum a declarat pentru AFP că Muammar Gaddafi nu se află în convoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel