Statele Unite au anunţat trimiterea imediată de ajutoare în India
India, puternic afectată de pandemia de coronavirus ar urma să primească ajutoare și din partea Statelor Unite.
Statele Unite vor trimite Indiei imediat componente pentru producerea de vaccinuri, precum şi echipamente medicale, în contextul unei explozii a cazurilor de COVID-19, a anunţat duminică Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden, transmite AFP, scrie Agerpres.
"Statele Unite au identificat provenienţa anumitor ingrediente specifice, necesare producerii în India a vaccinurilor anti-COVID-19, care vor fi furnizate imediat Indiei", a spus Jake Sullivan.
Ce va trimite SUA
Totodată, Washingtonul se pregăteşte să trimită în India "medicamente, teste rapide de diagnostic, aparate de respirat şi echipamente de protecţie", a continuat Sullivan.
Statele Unite studiază, de asemenea, posibilitatea de a trimite provizii de oxigen deoarece spitalele indiene se confruntă cu o lipsă gravă în acest domeniu.
Administraţia Biden finanţează deja "în mod substanţial" capacităţile de producţie a vaccinurilor din India, astfel încât această ţară să poată produce un miliard de doze de ser COVID-19 până la sfârşitul anului 2022, a adăugat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american.
S-ar putea trimite vaccinuri în India?
Cu toate acestea, executivul SUA nu a menţionat trimiterea de vaccinuri în India, unde duminică s-a înregistrat un record mondial al numărului de infectări cu noul coronavirus, în timp ce presiunea politică în această chestiune se intensifică.
Mai devreme în cursul zilei de duminică, consilierul medical al Casei Albe, Anthony Fauci, a menţionat însă o posibilă livrare în India a zeci de milioane de doze de vaccin AstraZeneca.
Stoc de rezervă
Acest stoc este păstrat ca rezervă de către executivul american, vaccinul laboratorului anglo-suedez nefiind încă autorizat de autorităţile sanitare din SUA.
"Este un aspect care va fi luat în calcul în mod serios", a declarat Anthony Fauci pentru ABC.
Mai multe state membre ale Uniunii Europene, precum Germania, Marea Britanie şi Franţa, s-au angajat duminică să ofere asistenţă de urgenţă Indiei, care duminică a înregistrat aproape 350.000 de noi cazuri de contaminare şi 2.767 de decese.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News