Starea de urgență de la 1 august? ARAFAT dă cărțile pe față. Ce e posibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES
Creșterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus ar putea duce la noi blocaje în România. Autoritățile fac analize și se pregătesc să ia măsuri. 

În spațiul public, a fost lansat scenariul că masa Guvernului este pusă varianta stării de urgență de la 1 sau 3 august. Contactat de DC News, Raed Arafat a explicat că ”nu există așa ceva”, însă a subliniat ce e totuși posibil pentru a oprit această transmitere accelerată. 

Întrebat dacă România ar putea intra din nou în stare de urgență de la începutul lunii august, secretarul de stat în MAI a răspuns: 

”Nu. Nu există așa ceva. Nu s-a discutat sau cel puțin nu știu eu de așa ceva. Noi am zis că există posibilitatea luării unor măsuri locale sau zonale, asta s-a zis, dar nu pe județe sau pe țară. Măsurile ar putea intra în vigoare oricând. Când apare o problemă se poate lua decizia asta. Așteptăm să intre în vigoare legea (n.r. se referă la Legea carantinării), deci nu trebuie să fie ceva planificat. Depinde de ceea ce sesizează autoritățile de sănătate publică. Printre cele mai afectate județe: Argeș, Prahova, Galați, Brașovul are ceva probleme, deci sunt câteva zone. Se pot face carantinări, dar depinde de zonă, sunt mai multe aspecte. Nu neapărat tot județul ci doar o localitate mică unde este un focar mai mare, trebuie analizat”, a declarat Raed Arafat în exclusivitate pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel