Data actualizării:
Data publicării:

Stare de dezastru în Hawaii. Joe Biden deblochează un ajutor federal

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Joe Biden
Sursa foto: Facebook Joe Biden
Președintele american Joe Biden a declarat stare de dezastru natural în Hawaii, în urma distrugerilor cauzate de incendiile de vegetaţie care au devastat un oraş de pe insula Maui şi au dus la pierderea vieţii a cel puţin 36 de persoane.

Această măsură va permite deblocarea unui semnificativ ajutor federal pentru arhipelagul american, conform informaţiilor furnizate de AFP. Casa Albă a transmis într-un comunicat că acţiunea preşedintelui va pune la dispoziţie fonduri federale pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate din comitatul Maui, scrie Agerpres.

Deblocarea acestor fonduri va facilita finanţarea operaţiunilor de ajutor de urgenţă şi de refacere a insulei, în special a oraşului turistic Lahaina, care a fost aproape complet distrus. Acest oraş de importanţă istorică, situat pe coasta vestică a insulei Maui şi care a fost capitala Regatului Hawaii în secolul al XIX-lea, a fost aproape distrus.

Incendiile de vegetaţie, alimentate de vânturi puternice, au afectat în mod deosebit insula Maui şi într-o măsură mai mică insula Hawaii.

Potrivit unui bilanţ oficial, echipele de salvare au recuperat trupurile a 36 de persoane de sub dărâmături. În plus, în oraşul Lahaina au fost avariate sau distruse peste 270 de clădiri, conform informaţiilor furnizate de autorităţi miercuri.

Peste 15.000 de locuinţe şi magazine au rămas fără electricitate în arhipelag, potrivit site-ului PowerOutage. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel