Stare de alertă în Egipt: Peste 450 de persoane, rănite la Cairo, în timpul unor proteste
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
proteste in egipt
proteste in egipt

Stare de alertă în Egipt, după o zi şi o noapte de proteste violente. Peste 450 de oameni au fost răniţi la Cairo, în urma unor confruntări între demosntranţi şi forţele de ordine. Manifestanţii au intrat cu forţa în ambasada israeliană şi au provocat numeorase incendii în faţa clădirii. Autorităţile egiptene au anulat toate concediile poliţiştilor, iar guvenrul se va întruni azi de urgenţă, pentru a discuta criza.

Peste 1000 de manifestanţi au dărâmat un zid proaspăt construit în jurul ambasadei israeliene de la Cairo. Oamenii au venit înarmaţi cu buşteni, ciocane şi alte unelte pe care le-au folosit în această operaţiune, informează Realitatea.

Protestatarii au pătruns în clădirea ambasadei. Au aruncat pe geam numeroase documente şi au dat jos steagul israelian.

Potrivit presei locale, ambasadorul statului everu a plecat în grabă la aeroport, în căutarea unui zbor care să-l scoată din ţară.

A urmat o noapte de foc în care mulţimea a provocat mai multe incendii şi a intrat în conflict cu forţele de ordine.

Atacul a fost motivat de un incident armat petrecut luna trecută la granita dintre Israel şi Egipt. Se pare că trupele evreieşti au ucis cinci poliţişi egipteni de frontieră. Iar autorităţile din Cairo solicită scuze din ţării vecine.

Unii protestatri au plecat însă din piaţă şi au atacat sediul Ministerului de Interne. La sfârşitul zilei, autorităţile anunţau peste 450 de răniţi în urma confruntărilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel