Stănescu, contract de 73 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor judeţene
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vicepremierul Paul Stănescu, care ocupă şi portofoliul de ministru al Dezvoltării Regionale, a semnat, vineri, contractul de finanţare pentru reabilitarea unui drum în valoare de 73 de milioane de euro, prin proiectul 'Regiunea Nord-Est - Axa rutieră strategică 2: Botoşani- Iaşi'.

Proiectul prevede modernizarea a patru tronsoane de drum judeţean, în lungime totală de 107 km, care vor lega 14 localităţi din Botoşani, respectiv Albeşti, Blândeşti, Călăraşi, Dângeni, Dobârceni, Gorbăneşti, Hăneşti, Hlipiceni, Lunca, Mihălăşeni, Răuseni, Suliţa, Todireni şi Truşeşti şi comuna Şipote din judeţul Iaşi.

Drumul ar urma să deservească o populaţie de peste 54.000 de locuitori din comunele tranzitate.

Finanţarea proiectului este asigurată din fondurile europene prevăzute în Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu obiectivul de a îmbunătăţi capacitatea portantă a drumului şi condiţiile de siguranţă, precum şi creşterea cu 30% a vitezei medii de deplasare pe ruta menţionată.

Moment important

"Este un moment important. Orice stat responsabil şi orice guvern responsabil este obligat să pună dispoziţia tuturor comunităţilor toată infrastructura. Guvernul de astăzi, Guvernul Tudose al coaliţiei PSD-ALDE, sigur că şi-a propus în această perioadă obiective clare, cu sume clare, nu sunt vorbe. Mai circulă nişte vorbe că s-au semnat nişte contracte, dar, de fapt, nu se vor realiza niciodată. Eu vă asigur că tot ce am semnat aici sunt lucruri care se vor realiza în următorii ani', a afirmat Stănescu.  

La semnarea contractului a participat şi ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, precum şi parlamentari şi primari din judeţul Botoşani, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel