SRI - Parchet, protocol. Tăriceanu: Nimeni NU a spus un cuvânt
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
tariceanu
tariceanu
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri, la Timişoara, că apreciază desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchet.

'Azi se vor desecretiza protocoalele dintre SRI şi Parchet şi vom vedea în amănunţime ce conţin aceste înţelegeri anormale, care le-au permis serviciilor de informaţii să intre în zona de poliţie judiciară, o interferenţă specifică perioadei comuniste şi regimurilor comuniste, care nu respectau independenţa Justiţiei. Cu toate că la noi s-a făcut foarte multă tevatură pe independenţa Justiţiei, câtă vreme au funcţionat protocoalele nimeni nu a spus un cuvânt, totul era perfect, independenţa Justiţiei funcţiona', a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a punctat faptul că până la începutul anului 2017, Comisia parlamentară de control a SRI a făcut o activitate 'de complezenţă', înregistrându-se şi 'gravele abuzuri şi excese' care au caracterizat activitatea serviciilor din România, în colaborare cu instituţii 'de forţă, represive' ale statului, referindu-se la DNA. 'În momentul în care au intrat în discuţie cele trei legi privind organizarea şi funcţionarea Justiţiei (...) am văzut un cor întreg de critici care încercau să inducă ideea afectării independenţei Justiţiei şi a afectării luptei împotriva corupţiei. Legile au trecut de parlament şi de controlul constituţional de la Curtea Constituţională şi nu am văzut nimic care să indice că ar fi afectată independenţa Justiţiei sau lupta împotriva corupţiei', a menţionat Călin Popescu Tăriceanu.

Semn de întrebare

Preşedintele Senatului a spus că 'toate spaimele care au fost inoculate' şi manifestaţiile care s-au desfăşurat ridică acum un semn de întrebare privind scopul pentru care s-a făcut această 'uriaşă manipulare pe legile Justiţiei'.

[citeste si]

'Probabil că sunt deranjate anumite zone, structuri, anumite forţe oculte care vor să-şi menţină ampriza de putere în statul român pe deciziile cele mai importante, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, când zonele de putere ocultă care treptat au ieşit la suprafaţă erau cele care conduceau România de facto, în dispreţul instituţiilor legitime şi reprezentative, mă refer la parlament, guvern. Iar despre Justiţie, mai ales în zona procuraturii, orice putem spune, numai de independenţă nu puteam vorbi', a afirmat preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel