SR Stănescu: Judecătorul Bîrsan, interceptat ca "terorist". Macovei urma să-i ia locul la CEDO
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

O ipoteză șocantă a fost lansată de către senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu, privind interceptările judecătorului român la CEDO, Corneliu Bîrsan. Potrivit site-ului Lumea Justiției, SRS a dezvăluit că indiciile pe care le deține arată că interceptarea judecătorului Bîrsan a fost făcută pe mandat de siguranță națională, sub motivul că magistratul ar fi terorist. Mai mult, senatorul liberal a adăugat că, în urma declanșării acestui scandal, europarlamentarul Monica Macovei ar fi urmat să fie numită la CEDO, în locul lui Corneliu Bîrsan.

“Cred că acea interceptare este un lucru de o gravitate excepțională. Sunt dezlegat să vorbesc și pot să vă spun că am indicii că acea interceptare s-a făcut pe siguranță națională, sub pretextul că magistratul de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului ar fi terorist. Am toate indiciile, nu dovezile, pentru că n-am putut face investigația, care mă conving că așa stau lucurile. Și aici este vorba despre o complicitate a unor oamenii din servicii secrete, adică un sistem s-a luptat împotriva unui om, care nu-i un om oarecare, care nu numai că nu-i infractor, care nu numai că nu-i soțul unei infractoare, judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție, care de altfel a și fost găsită nevinovată. Domnul Bîrsan este unul din cei mai mari juriști pe care îi are România, este singurul caz de profesor universitar care a predat la Sorbona”, a declarat Sorin Roșca Stănescu, relatează luju.ro.

Potrivit sursei citate, senatorul liberal a arătat și cine a avut interes să declanșeze tot acest scandal. "Cine a vrut sa-i ia locul la CEDO. Doamna Moțoc e pe țeavă mai recent, la acea dată era doamna Macovei. Monica Macovei, dacă ați auzit de această persoană”.

SRS, despre scandalul în Comisia Bârsan din Senat

Referitor la ceea ce s-a întâmplat, marți, în comisia senatorială privind anchetarea legalității interceptărilor realizate în cazul judecătorului CEDO Corneliu Bîrsan, când reprezentanții liberali - Sorin Roșca Stănescu, Sorin Ilieșiu, Corneliu Dobrițoiu și Victor Ciorbea - au demisionat, SRS a acuzat: “Partenerii noștri din PSD care au majoritatea în această comisie, am avut dovada clară că încearcă să îngroape aceasta comisie, această investigație și nu avea rost să mai stăm acolo, ne dominau cu votul. Ce s-a întâmplat concret, au refuzat să începem cu începutul, adică să-l audiem pe magistratul Bîrsan”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel