Data publicării:

Sprijin financiar pentru crescătorii de porci. Guvernul prelungește termenul de depunere a cererilor de înscriere

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată ce sume pot primi fermierii pentru creșterea porcilor!

Executivul a aprobat în ședința de joi, 30 mai, modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 315/2024 privind programul de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru anul 2024.

Prin noul act normativ, termenul de depunere a cererilor de înscriere a fost prelungit de la 30 iunie 2024 până la 31 iulie 2024. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) dorește să crească efectivele de porci din aceste rase și să faciliteze accesul unui număr cât mai mare de crescători la această schemă.

De asemenea, noul act normativ introduce definiția pentru scrofiță, specificând că „scrofiță din rasele Bazna sau Mangalița” reprezintă o femelă înscrisă în Registrul genealogic al rasei, secțiunea principală, care are înregistrată cel puțin o montă sau o însămânțare artificială, asigurând astfel o identificare unitară a acestora.

Cine poate primi banii

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pot fi crescătorii de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița, respectiv:

a) producătorii agricoli PFA, II și IF,

b) producătorii agricoli societăţi agricole,

c) producătorii agricoli persoane juridice.

„Facem precizarea că prin HG privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul 2024, ce a fost adoptată de Guvernul României în data de 4 aprilie 2024, valoarea sprijinului a crescut față de anul 2023, de la 1.200 lei/ scroafă/ an, la 2.000 lei/scroafă/an”, se mai arată în comunicatul MADR.

Cuantumul total al schemelor de ajutor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate fi mai mare de 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel