Sport, sacrificii. Gabriela Szabo vorbeşte deschis: Vă spun cu mintea omului de 42 de ani
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 03 noi 2017, 18:46
WhatsApp
Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la atletism, în cadrul unui interviu acordat  DC News , a spus că sportul nu a reprezentat un sacrifiu în viaţa ei.

Încă din perioada junioratului, talentul și calitățile Gabrielei Szabo pentru probele de semifond și fond s-au făcut remarcate, obținând performanțe deosebite. La 15 ani, a devenit campioană europeană la Salonic, pentru ca în 1992 să obțină argintul la Campionatele Mondiale de juniori, desfășurate la Seul. A urmat o carieră extraordinară.

Când o persoană îşi doreşte să facă performanță sportivă, renunţă la unele plăceri, rămânând fidel unui stil de viaţă care presupune rigurozitate și disciplină. Cu toate acestea, Gabriela Szabo spune că a făcut totul cu bucurie.

„Au fost vremuri foarte frumoase pe care le-am trăit. Aş vrea să le mai trăiesc. Mi-e dor de perioada aceea, când eram extrem de focusată numai pe performanţă, pe muncă. Le făceam cu mare bucurie, nu aş vrea să avem o discuţie de sacrifiu, pentru că nu a fost un sacrificiu", a declarat Gabriela Szabo.

„Vă spun cu mintea omului de 42 de ani, peste două săptămâni: nu a fost niciun sacrificiu, a fost doar bucuria de a ne dezvolta şi remarca prin sport. Avantajul a fost că am avut oameni de excepţie care au stat în spatele nostru. Mai avem nevoie, astăzi, de oameni de excepţie”, a spus Gabriela Szabo.

[citeste si]

De asemenea, a spus că nu a făcut sport „pentru bani sau aur”. „Am făcut sport cu o mare dragoste şi o pasiune nebună, care şi astăzi se transpune în tot ceea ce fac”, a mai spus Gabriela Szabo.  

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?