Data actualizării:
Data publicării:

Spitalul Nasser din Khan Younis, închis din cauza lipsei de combustibil și al atacurilor israeliene

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Spitalul Nasser din Fâșia Gaza a fost închis ca urmare a lipsei de combustibil, precum și al atacurilor israeliene. IDF a eliminat zeci de teroriști care se ascundeau în interiorul spitalului. 

Spitalul Nasser din Khan Younis, oraș aflat în sudul Fâșiei Gaza, a devenit complet nefuncțional din cauza lipsei de combustibil și a atacurilor israeliene, au anunțat duminică oficial locali și ai ONU din domeniul sanitar, citați de Reuters, scrie Agerpres.

În unitatea din sudul Fâșiei Gaza se mai aflau zeci de răniți, însă nu mai exista suficient personal pentru a le acorda asistență, au afirmat sursele respective, care au relatat de asemenea că în spital s-a întrerupt curentul.

Un purtător de cuvânt al ministerului sănătății controlat de gruparea islamistă Hamas a precizat că în spital au mai rămas doar patru echipe medicale, cu 25 de membri, care se ocupă de pacienții încă internați.

Populația din Gaza, în criză sanitară

Populația de 2,3 milioane de palestinieni din Gaza se confruntă cu o criză a serviciilor de sănătate, în special din cauza penuriei de combustibil pentru spitale. Forțele israeliene au atacat mai multe unități medicale pe motiv că Hamas ascunde acolo arme și ostatici luați în timpul atacului din 7 octombrie anul trecut împotriva Israelului.

Comunitatea internațională cere protecția spitalelor conform legislației internaționale.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut Israelului să permită accesul personalului său în spitalul Nasser, pentru a evalua starea pacienților și nevoile medicale critice.

Militarii israelieni au comunicat că forțele speciale acționează în spitalul respectiv și în împrejurimi, unde au eliminat zeci de teroriști și au capturat cantități mari de armament.

Citește și: Înconjurarea spitalului din Khan Yunis, unde teroriștii Hamas se integrează în civil. Ambasadorul Reuven Azar: Nu poartă uniformă, și asta în mijlocul spitalului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel