Urmărește emisiunea live
Spitalul Mioveni face plângere penală după o postare pe Facebook privind tratarea pacienţilor COVID-19
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Primăria Mioveni
Foto: Facebook / Primăria Mioveni
Conducerea Spitalului Mioveni a depus o plângere penală după ce pe o reţea de socializare a început să circule o ştire falsă referitoare la modul în care ar fi trataţi în secţia ATI a unităţii medicale pacienţii cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mioveni, informaţia falsă a fost postată pe o pagină de Facebook "neasumată de vreo persoană ori instituţie", scrie Agerpres. 

"Această informaţie falsă, cu conţinut fabricat în scop tendenţios şi prezentată distorsionat, nu poate fi preluată şi transformată în ştire validă! Efectele negative ale acestui tip de informaţii false se repercutează în primul rând asupra persoanelor care au rude sau cunoscuţi internaţi în cadrul spitalului nostru, creând panică şi îngrijorare! Totodată se urmăreşte şi inocularea sentimentului de neîncredere în sistemul sanitar", se arată în comunicat.

Apel către cetățeni 



Primăria Mioveni face apel la cetăţeni să nu dea crezare informaţiilor şi să nu distribuie astfel de ştiri înainte de a verifica sursa şi de a analiza dovezile.

"În acest sens, conducerea unităţii medicale a făcut o plângere penală, urmând ca Poliţia să identifice identitatea persoanei care a lansat în spaţiul public această informaţie falsă. Atenţie! Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false, cunoscând caracterul fals al acestora, se pedepseşte cu închisoare conform articolului 404 din Codul Penal", se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel