Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, reacție oficială în cazul femeii însărcinate al cărei copil a murit înainte de naștere
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 21 sep 2022, 21:57
WhatsApp
foto pexels/ pixabay ilustrativ
foto pexels/ pixabay ilustrativ
Spitalul Buftea a reacționat după ce o femeie însărcinată în 39 de săptămâni a acuzat că a fost lăsată să aștepte în spital până când bebelușul său a murit în pântec. În acest caz, conform spitalului, a existat o anchetă internă, situația petrecându-se la sfârșitul lunii iunie, iar rezultatele anchetei vor fi făcute publice după ce se va încheia ancheta penală în curs. 

În urma informațiilor apărute în presă, conform cărora o femeie însărcinată ar fi fost lăsată să aștepte pe secție până când fătul ce urma să-l nască și-a pierdut semnele vitale, eveniment întâmplat la sfârșitul lunii iunie, pe site-ul spitalului Buftea au apărut următoarele mențiuni: 

”Referitor la evenimentul produs la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Pacienta s-a prezentat în data de 27.06 a.c. la cabinetul din Ambulatoriul Integrat al spitalului, conform recomandării medicului curant (din data de 24.06.2022), pentru reevaluare clinică și ecografică, investigații clinice și paraclinice și evaluarea planului de management al cazului, inclusiv conduita terapeutică în sarcină.

Consultul pacientei s-a realizat imediat, iar medicul curant a propus internarea pacientei în Secția Obstetrică Ginecologie a spitalului pentru supraveghere de specialitate și monitorizarea sarcinii.

De la momentul internării s-au efectuat analize de laborator, examen ecografic, înregistrări cardiotocografice, pacienta având o stare generală bună, fără a fi în travaliu.

Pe parcursul internării, au fost realizate toate recomandările medicale consemnate în foaia de observație, pacienta fiind în atenția cadrelor medicale, începând cu momentul internării, pe parcursul acesteia și până la externare. În toată această perioadă, pacienta nu a acuzat simptome care să determine schimbarea procedurilor/recomandărilor consemnate în foaia de observație. În decurs de 12 ore au fost efectuate trei înregistrări cardiotocografice de rutină, la ultima dintre acestea fiind constatată absența bătăilor cardiace fetale, fapt confirmat și la examenul ecografic. Pacienta a fost informată în legătură cu absența activității cardiace fetale, i-a fost explicată conduita terapeutică de urmat în acest caz și a primit îngrijirile de specialitate necesare.

Cazul a fost analizat la Raportul de Gardă al spitalului, fiind demarată și o anchetă internă în acest sens.

Deoarece în prezent este în derulare o anchetă penală, nu putem face publice alte informații cu privire la această situație regretabilă, dar, la finalizarea cercetării în curs, vom publica rezultatele acesteia.

Asigurăm pacienții și aparținătorii pacienților care sunt internați sau accesează serviciile oferite de Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea de faptul că, întotdeauna, politicile și proiectele noastre au avut în centrul atenției pacientul, iar preocuparea pentru creșterea calității serviciilor medicale este un obiectiv permanent al angajaților spitalului”. 

Astăzi, o știre a ajuns în presa centrală: o tânără mamă acuză medicii din spitalul anterior menționat că a fost lăsată să aștepte 11 ore într-o rezervă a spitalului, deși, conform acesteia, a fost o urgență, până când bebelușul său și-a pierdut viața în pântec. În urma acestei știri, spitalul a transmis reacția oficială de mai sus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?