Data publicării:

Spitalul de Copii din Galaţi, modernizat cu bani europeni

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminiţa Mihailov, au semnat, luni, contractul de finanţare europeană, de aproximativ 11 milioane lei, pentru proiectul Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Compartiment Primiri Urgenţe - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Ioan'. 

În cadrul proiectului se va construi un corp nou de clădire în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent şi astfel se va extinde compartimentul primiri urgenţe care va funcţiona pe două secţiuni: primiri urgenţe minore şi majore. La subsolul clădirii vor fi o cameră computer tomograf, o cameră angiograf şi o cameră rezonanţă magnetică.

Tot în cadrul proiectului va fi achiziţionat un aparat modern RX digital pentru o diagnosticare cât mai precisă. Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele şi parcările adiacente şi vor fi extinse şi modernizate instalaţiile electrice, sanitare, termice, climatizare şi ventilaţie.

'Este un proiect care ne duce în topul instituţiilor sanitare din ţară atât ca dotări, cât şi ca infrastructură. Mă bucur că reuşim, la Galaţi, să facem aceste investiţii pentru sănătatea copiilor noştri.Ei vor fi beneficiarii direcţi ai acestor lucrări, pe care le facem, iar actul medical, odată cu dotările de ultimă generaţie, va fi cu siguranţă unul de înaltă performanţă atât pentru stabilirea diagnosticelor cât pentru intervenţii şi tratament', a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit acestuia, realizarea proiectului va îmbunătăţi substanţial calitatea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, atât în judeţul Galaţi, cât şi în Regiunea de Sud - Est a ţării, având în vedere că Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Ioan' Galaţi este singurul spital cu specific pediatrie din regiune şi unul din cele şase spitale de urgenţă cu specific pediatric din ţară. Unitatea asigură asistenţă medicală de specialitate de urgenţă unui număr aproximativ de 38.000 de potenţiali pacienţi pe an, cu vârstele între 0-18 ani din aceasta regiune.

Valoare proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020 este de 10.904.659,60 lei din care valoarea eligibilă - 6.814.208,74 lei, contribuţia proprie la cheltuieli eligibile - 136.284,18 lei, contribuţia proprie la cheltuieli neeligibile - 4.090.450,86 lei, iar durata de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului de finanţare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel