Avantaj NESPERAT în lupta cu Covid-19 în România. Prof. Univ. Dr. Bogdan Popescu: Sunt mult mai uşor de supravegheat
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Prof. Univ. Dr. Bogdan Popescu a explicat care sunt avantajele spitalelor pavilionare în ceea ce înseamnă procedura de internare şi tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. 

Prof dr. Bogdan Popescu, Neurologie, Prorector pentru Cooperare europeană și internațională, a explicat, în cadrul unei dezbateri organizată de DC Media Group, care sunt avantajele spitalelor pavilionare atunci când vine vorba despre tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi, în acelaşi timp, cu izolarea lor faţă de pacienţii cu alte afecţiuni. 

"Spitalul Colentina, unde sunt profesor de neurologie, în momentul de faţă este spital suport şi a intrat într-o serie de transformări pentru că Spitalul Colentina, evident, nu este spital de boli infecţioase. (...) A început acţiunea de separare a zonelor în care vor fi pacienţii infectaţi cu coronvirus şi zone care nu vor fi contaminate. (...)

Urmează, când suntem gata, să preluăm pacienţi care sunt infectaţi dar care au şi comorbidităţi. (...) Apropo de ideea spitalelor pavilionare, acestea oferă avantajul posibilităţii de a separa şi controla mult mai bine, în funcţie de fiecare clădire în parte, ce se întâmplă cu o anumită infecţie, cu un anumit circuit. Un spital monobloc e mai greu de supravegheat. Dar totul depinde de circuite, de cât de corect sunt făcute", a explicat Bogdan Popescu.  

VIDEO: 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel