Spitalele Mitropoliei Moldovei oferă servicii medicale gratuite pentru refugiați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Refugiații din Ucraina vor primi servicii medicale gratuite în spitalele Mitropoliei Moldovei.

Aşezămintele medicale ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei asigură servicii medicale gratuite pentru refugiații care vor ajunge la Iași și care au nevoie de asistență medicală. În plus, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei are nevoie de studenți voluntari care cunosc ucraineana sau rusa, scrie Mediafax.

"Dată fiind situația creată de contextul invadării Ucrainei, aşezămintele medicale Providența (Policlinica, Spitalul și Fundația Medicală) vor asigura servicii medicale gratuite pentru refugiații care vor ajunge la Iași și care au nevoie de asistență medicală. Prioritate au femeile însărcinate și copiii. Medicii noștri îi vor ajuta voluntar pe cei aflați într-o astfel de încercare, oferindu-le consultații și alte servicii medicale necesare”, transmite, într-un comunicat, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Structurile medicale vor cere actul de identitate și vor acorda aceste servicii cu programare.

"De asemenea, avem nevoie de sprijinul unor studenți voluntari care să știe ucraineană sau rusă”, adaugă sursa citată.

Cîţu: România este pregătită pentru refugiaţii din Ucraina

Preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu, a declarat vineri că România este pregătită pentru a primi refugiaţi, avansând ca variantă pentru acoperirea cheltuielilor aferente bugetul autorităţilor locale, într-o primă etapă, urmând ca acestea să fie decontate ulterior de Guvern, conform Agerpres.

'Ştiu că Ministerul Afacerilor Interne pregăteşte documentaţia. România este pregătită. Am avut o discuţie şi în interiorul partidului. La graniţă avem şi preşedinţi de consilii judeţene, şi în Suceava, şi în Maramureş, avem şi primari. Le-am spus că trebuie să fie pregătiţi, să ofere toate condiţiile celor care vin în România, să-i cazeze, să le ofere toate condiţiile ca aceştia să nu sufere. Este un moment dificil. Preşedinţii de consilii judeţene de ieri au luat măsuri. Domnul Gheorghe Flutur (n.r. - preşedintele Consiliului Judeţean Suceava) ştiu că în dimineaţa aceasta se întâlnea iar cu primarii din zonă', a spus Cîţu, vineri, la Senat.

"Trebuie folosite resursele pe care le avem"

Întrebat dacă vor fi tabere de refugiaţi în nordul ţării, liderul PNL a răspuns: 'Nu ştiu dacă vor fi tabere. Trebuie folosite resursele pe care le avem acolo. Sunt pensiuni. În acelaşi timp, nu trebuie să se oprească acolo (n.r. - în nordul ţării). Putem să-i aducem mai jos - şi aici am avut discuţii în PNL cu mai mulţi preşedinţi de consilii, pentru a identifica zone unde ar putea fi transferaţi refugiaţii din Suceava şi Maramureş'. Referitor la costurile pe care le implică primirea refugiaţilor, Cîţu a menţionat că există o varianta ca, la început, să fie suportate de autorităţile locale, pentru ca apoi să fie decontate de Guvern.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel