Data publicării:
Spital online, lansat de medicii români. Cât costă o consultație
Primul spital online din Europa a fost lansat de un grup de medici români, acesta reprezentând prima platformă de live chat medic - pacient.
Medicii români au lansat primul spital online din Europa, fiind sprijiniţi de specialişti din Marea Britanie, unitatea sanitară virtuală reprezentând prima platformă de live chat medic - pacient, în care au fost investiţi 30.000 de euro, informează Agerpres.
Concret, proiectul reprezintă o alternativă rapidă a consultaţiilor medicale clasice prin care pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite în cadrul a 30 de specialităţi. În total, în proiect sunt implicaţi 150 de medici. Aceştia au drept de liberă practică pe dreptul României, arată Mihai Râşcu, iniţiatorul proiectului. „SpitalOnline.ro îşi propune să răspundă acestei nevoi a pacienţilor de a putea comunica oricând cu medicul lor, de a pune întrebări şi a primi răspunsuri chiar şi în afara programului clasic de consultaţii.
Potrivit studiilor, aproximativ 70% dintre vizitele la un spital sau la o clinică offline, pentru generarea unui diagnostic şi a unei conduite medicale, ar putea fi mijlocite de tehnologie, deci evitate", a declarat Mihai Râşcu, fondatorul SpitalOnline.ro, citat de Agerpres.
„De asemenea, dacă ne uităm pe Internet, pe forumuri, observăm că sunt sute de oameni care caută online răspunsuri la diverse probleme medicale. Vrem să evităm ca aceşti oameni, care de cele mai multe ori nu au suportul unui cadru medical specializat, să ajungă să se trateze după ureche", a completat Râşcu.
85 de lei, costul unei consultaţii online
Mai exact, doctorii oferă sprijin instant şi consiliere permanentă pentru urgenţe minore, interpretări de analize, diagnostice prezumtive, precum şi tratament medical de primă intenţie. Totodată, aceştia pot elibera adeverinţe valabile în orice ţară din Uniunea Europeană, reţete, trimiteri şi scutiri medicale.
Potrivit site-ului, o consultaţie costă 85 de lei şi durează cel mult 15 minute. În acelaşi timp, costul unui abonament este de 190 de lei pe an. Fondatorii estimează că la un an de la lansare vor colabora cu aproximativ 400 de medici pe lună, atât medici români care profesează în ţară şi în străinătate, cât şi medici străini.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News