Data actualizării:
Data publicării:

Spital nou în jud. Galaţi. Laurenţiu Gîdei, PSD: Ştiţi cum a venit ideea? Preşedintele CJ a vrut să doteze cu aparatură etajele superioare ale spitalului şi i s-a spus că nu ţine planşeul

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
Laurenţiu Gîdei, deputat PSD, a anunţat că în jud. Galaţi va fi construit un nou spital, chiar dacă proiectul depus pentru a accesa bani din PNRR în acest sens a fost exclus din lista finală. 

"Galaţiul, ca să vă faceţi o idee, are investiţii în infrastructură. Sunt sute de kilometri de asfalt nou. De asemenea, nu există spital din Galaţi care să nu aibă o clădire nouă, dotări la standarde europene. În spitalele din Galaţi se găseşte aparatură cum se găseşte în marile clinici europene. Specialiştii au început să trateze de cancer, să diagnosticheze, etc. Este un interes fantastic pentru tot ceea ce înseamnă sănătate. 

Galaţiul a fost primul care a depus cererea pentru construirea unui spital nou, prin acest PNRR fantastic. Deci Galaţiul a avut un proiect matur atunci când s-a făcut apelul, dar s-a făcut în aşa fel încât Galaţiul a fost exclus din această listă şi nu apare între cele 24 de spitale noi care se vor construi prin PNRR. Dar cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi (n.r. Costel Fotea) face spital nou la Tecuci, din banii CJ, un spital de vreo 36 de milioane de euro. 

Şi pe lângă toate clădirile şi investiţiile din sistemul de sănătate din municipiu, în jur de vreo 400 de milioane până la acest moment, este foarte aproape de a anunţa şi sursa de finanţare pentru clădire spital nou în municipiul Galaţi. Va fi un spital nou în municipiul Galaţi, pentru că e nevoie!", a declarat Laurenţiu Gîdei.

Cum a venit ideea unui spital nou în Tecuci

Aşa cum a menţionat şi anterior, nu doar în municipiul Galaţi se construieşte un nou spital, ci şi în Tecuci. Iar ideea pentru acesta a venit... într-un mod inedit. 

"Avem un spital foarte vechi. Ştiţi de unde i-a venit ideea domnului preşedinte? A vrut să monteze aparatură nouă la etajele superioare şi cei de acolo i-au spus că nu se poate, că nu rezistă planşeul. Şi atunci a luat hotărârea să dărâme acest spital şi să facă unul nou, pentru că e foarte util în toată zona!", a declarat Laurenţiu Gîdei, deputat PSD, la interviurile DC NEWS. 

Youtube video image

În februarie 2022, Costel Fotea spunea că "noul spital va avea șase etaje și aceeași înălțime cu actualul corp de clădire al Spitalului Județean, o suprafață desfășurată totală de peste 96. 000 de mp nu mai puțin de 20 de săli de operație și 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi și 61 de paturi pentru secția ATI.

În noul spital vor exista: Blocul Operator, secția de Anestezie și Terapie Intensivă, spații pentru spitalizare de zi, secția de Chirurgie Toracică, secția de Neurochirurgie, secția de Chirurgie Plastică, spații pentru intervenții de microchirurgie reconstructivă, secția de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină și multe alte spații tehnice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel