Spital ajuns la capacitate MAXIMĂ. Camion de terapie intensivă, trimis în curtea unității medicale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: DSU România
Foto: DSU România
Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultima perioadă, iar mai multe spitale din țară nu mai fac față. Este și cazul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești.

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești a ajuns la capacitate maximă. Unitatea medicală nu mai poate prelua pacienți cu coronavirus, iar Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis un TIR, terapie intensivă mobilă, în curtea spitalului. 

”În contextul dezvoltării capacităților operaționale și de gestionare a situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 și ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în data de 9 iulie 2020, prima unitate de terapie intensivă mobilă, ajunsă de curând în dotarea IGSU, a fost operaționalizată în curtea spitalului de la Ploiești”, se arată într-un comunicat de presă. 

În acest moment, 13 iulie 2020, pe secția de ATI din cadrul unității de terapie intensivă mobilă sunt internați 5 pacienți, 4 dintre aceștia fiind intubați. Pe parcusul celor doar câteva zile de la intrarea în funcțiune, numărul pacienților cărora li s-au acordat îngrijiri a variat, funcție de necesități, fiind chiar de 11 la momentul amplasării și implicit punerii în funcțiune, când capacitatea maximă de internare pe secția de terapie intensivă a spitalului a pacienților în stare gravă atinsese pragul critic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel