Spectacolul-eveniment „Faust”, prima reprezentație după pandemie și un foc de artificii, în 12 iunie
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 09 iun 2021, 16:57
WhatsApp
După un an de așteptare, multi-premiatul spectacol „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, pe baza unui scenariu inspirat de textul lui J. W. Goethe, poate fi vizionat de către public în 12 iunie 2021, de la ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții Sibiu. Participanții la eveniment, dar și sibienii se vor putea bucura în această sâmbătă și de un spectacol pirotehnic, după reprezentația teatrală.

Turiști din țară și din străinătate au venit la Sibiu special pentru acest spectacol-eveniment, până la momentul linstituirii stării de urgență, anul trecut.  În încheierea evenimentului din 12 iunie 2021, la ora 22:00, atât spectatorii prezenți, cât și sibienii se pot bucura de un experiment pirotehnic conceput de Artificii Group, în întâmpinarea Festivalului Internațional de Teatru Sibiu 2021.  Focurile de artificii vor fi amplasate, în mod particular, pe Dealul Gușteriței, pentru o vizibilitate record, din cât mai multe zone ale Sibiului.

Spectacol pirotehnic în deschiderea FITS 2021

„Organizăm Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în primul rând pentru și împreună cu sibieni. Faptul că vin oameni din întreaga lume este dovada deschiderii pe care ei, sibienii, au câștigat-o de-a lungul timpului, este știința de a primi musafiri și de a înțelege că motorul cultural poate fi o formulă de dezvoltare a acestei comunități. De altfel, am și demonstrat acest lucru. Opinia dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, de aceea vă rugăm să ne transmiteți părerea dumneavoastră în privința acestui moment. Dorim să aflăm, justificat, direct de la comunitate, care este amplasarea ideală pentru focul de artificii din deschiderea și încheierea ediției FITS din 2021: pe Dealul Gușteriței, precum în experimentul din 12 iunie, sau din locația de tradiție, Piața Teatrului. Vă mulțumim și vă iubim!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Sibienii au fostinvitați să urmărească momentul pirotehnic și să transmită opinia lor despre acest eveniment, despre vizibilitatea acestuia și să opteze pentru una dintre variantele de locație. Opiniile pot fi transmise pe adresa de e-mail press@sibfest.ro, până în data de 15 iunie 2021.

TNRS a mulțumit public reprezentanților Aeroportului Internațional Sibiu pentru sprijinul acordat evenimentului în identificarea intervalului orar optim pentru organizarea focului de artificii, astfel încât activitatea să nu afecteze condițiile de siguranță și să perturbe traficul aerian de pe aeroport.

 Măsuri sanitare excepționale la Faust

Teatrul Național „Radu Stanca” va lua o serie de măsuri sanitare excepționale pentru reprezentația spectacolului „Faust”, astfel încât să fie protejați atât spectatorii, cât și actorii și echipa tehnică. Accesul publicului se va face păstrând normele de distanțare prevăzute de lege, iar căile de intrare și de ieșire vor fi delimitate și semnalizate corespunzător. Spațiul de parcare destinat spectatorilor va fi separat de cel al organizatorilor. La intrarea în sala de spectacol, triajul epidemiologic al publicului va fi făcut cu sprijinul echipelor de voluntari SMURD Sibiu, spațiile fiind dotate cu aparatură specială pentru măsurarea temperaturii corporale, cu soluții dezinfectante și măști de protecție.

Accesul publicului la Fabrica de Cultură IACM Construcții se va face în intervalul orar 18:00-18:45, iar pe toată durata evenimentului masca de protecție va fi obligatorie. Întreaga echipă TNRS implicată în această acțiune este vaccinată sau testată   împotriva virusului SARS-CoV-2. Deși normele legale actuale permit atingerea unui grad de ocupare de 70%, Naționalul sibian a optat pentru ocuparea sălii în proporție de 50%, pentru a spori măsurile de siguranță sanitară.

În condițiile în care cea de-a doua parte a spectacolului „Faust” presupune deplasarea publicului pe scenă, echipa TNRS va asista acest moment astfel încât să fie păstrată distanțarea și va asigura, în aceleași condiții, revenirea spectatorilor la locurile ocupate inițial. De asemenea, măsurile pentru combaterea pandemiei de coronavirus vor fi afișate în locuri vizibile în exteriorul și interiorul incintei evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?