Spectacol orbitor pe cerul Spaniei și Portugaliei. Oamenii au contactat serviciile de urgență (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Spaniolii și portughezii au fost martorii unui spectacol orbitor pe cer.

Un fragment strălucitor dintr-o cometă a luminat cerul deasupra unor părți din Spania și Portugalia, sâmbătă seara. Duminică dimineața, Agenției Spațiale Europene (ESA) a distribuit pe X un videoclip capturat de "camera sa de filmare a mingilor de foc" cu ceea ce a descris ca fiind un "meteorit uimitor" pe cerul orașului Caceres din vestul Spaniei, în apropiere de granița cu Portugalia, scrie Reuters.

Dar, ulterior, a precizat că părea a fi o "mică bucată de cometă" și nu un meteorit, estimând că a zburat deasupra Spaniei și Portugaliei cu o viteză de 45 km pe secundă înainte de a arde deasupra Atlanticului.

"Probabilitatea ca vreun meteorit să fie găsit este foarte scăzută", a declarat ESA.

Mulți oameni au contactat serviciile de urgență

În ambele țări, videoclipuri filmate în mai multe orașe și localități au devenit virale pe rețelele de socializare, arătând obiectul traversând cerul nopții cu viteză mare și luminându-l în tonuri strălucitoare de albastru și verde. De asemenea, observatorul astronomic spaniol Calar Alto a declarat că o analiză preliminară efectuată de Institutul de Astrofizică din Andaluzia a arătat că obiectul are fi o cometă.

În timpul unui concert în orașul portughez Barcelos, obiectul a fost filmat străbătând cerul în timp ce cântăreața cânta. O altă înregistrare video a arătat cum cerul din Porto, al doilea oraș ca mărime din Portugalia, a devenit luminos pentru câteva secunde.

Mulți au contactat serviciile de urgență pentru a raporta ce s-a întâmplat. Un purtător de cuvânt al serviciului spaniol de urgență

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel