Specialistul Cătălin Podaru (CEO-ul Leviatan) are vești foarte bune pentru studenții din România. Oportunități mari pentru a nu mai pleca din țară / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Specialistul Cătălin Podaru are vești foarte bune pentru studenții din România.

Leviatan Design susține programele educaționale organizate de universitățile tehnice din România. Emisiunea de la DC News de joi i-a avut ca invitați pe CEO-ul Leviatan, Cătălin Podaru, și pe directorul tehnic al companiei, Gabriel Marcu. Printre alte subiecte, s-a discutat despre implicarea firmei în programele educaționale organizate de universitățile tehnice din România, începând cu stagiile de practică sau internship, până la participarea la olimpiade internaționale.

La un moment dat, în cadrul interviului, Cătălin Podaru a fost întrebat ce-i așteaptă în România pe studenți după finalizarea studiilor. „Mă bucur că m-ați întrebat, pentru că este un lucru pe care noi vrem să-l exprimăm și să-l subliniem: În România pe studenții de la Construcții cel puțin, pentru că ei au fost în practică, îi așteaptă condiții de lucru în construcții similare cu cele din afară, atât din punct de vedere salarial, cât și condiții la nivel tehnologic. Am observat că, din cauza mesajelor din media, de pe rețelele de socializare (în România totul este rău, viața este foarte grea, condițiile de muncă nu sunt bune, iar salariile sunt mici), de multe ori, studenții nici nu mai verifică informația și își propun încă din timpul facultății să lucreze în străinătate. Noi vrem să precizăm că, acum, în România, lucrul în construcții este digitalizat. Folosim soluții și platforme de automatizare și de simplificare a modului de lucru. Folosim cele mai avansate metode de lucru, standarde și procese care clarifică activitățile pe care colegii trebuie să le aibă la birou, astfel încât acomodarea cu locul de muncă să fie facilă și ei să devină repede productivi și să aibă satisfacția lucrului bine făcut”, a explicat Cătălin Podaru.

„De asemenea, pot să spun că folosim tehnologii precum realitate virtuală, realitate mixtă în cadrul proceselor de lucru la nivel cotidian. Totodată, utilizăm platforme de lucru într-un mod similar cu companiile care au implementat aceste tehnologii în țări avansate, cum ar fi Germania. Noi le folosim la fel, atât în partea de birou, cât și în partea de șantier, unde toți inginerii noștri nu mai lucrează cu planșe pe hârtie, ci într-un mediu integrat, în platforme integrate de tip common data environment, astfel încât schimbul de informații și comunicarea se realizează, indiferent de distanța între ei, într-un mod integrat și aplicat pe livrabile. Noi am văzut din ce în ce mai multe firme care merg în această direcție pentru a facilita munca, dar mai mult de atât și pentru a utiliza energia colegilor pentru a adăuga valoare și nu a face task-uri repetitive”, a precizat Cătălin Podaru în cadrul interviului de la DC News.

Leviatan susține programele educaționale organizate de universitățile tehnice din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel