România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 20 apr, 16:07
Specialist japonez în boli infecţioase, previziuni negre pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo
Un specialist japonez în boli infecţioase critică felul în care autorităţile nipone gestionează pandemia de coronavirus.

Specialistul a afirmat luni că este ''pesimist'' în legătură cu posibilitatea ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an, să se poată desfăşura în iulie 2021, transmit agenţiile internaţionale de presă.

''Sincer, nu cred să fie posibil ca Jocurile Olimpice să aibă loc anul viitor'', a afirmat Kentaro Iwata, profesor la departamentul de boli infecţioase al Universităţii din Kobe (vestul Japoniei), într-o conferinţă de presă online.

Luna trecută, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi guvernul japonez au luat decizia istorică de a amâna cu un an Jocurile Olimpice de la Tokyo, care iniţial trebuiau să înceapă pe 24 iulie 2020, în urma presiunilor tot mai mari din partea sportivilor şi a federaţiilor, având în vedere criza sanitară mondială.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020, amânate

 

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie-8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice, pentru intervalul 24 august-5 septembrie 2021.

În ultimele zile, în urma amplorii tot mai mari a pandemiei, au apărut îndoieli legate de posibilitatea organizării marelui eveniment polisportiv chiar şi un an mai târziu. ''Jocurile Olimpice au nevoie de două condiţii: controlul Covid-19 în Japonia şi controlul în restul lumii, deoarece vin sportivi şi spectatori de pe tot globul'', a subliniat Iwata.

''Japonia ar putea fi în măsură să controleze virusul până vara viitoare, şi sper acest lucru, dar nu cred că asta se va putea face pe toată planeta, deci sunt foarte pesimist în privinţa organizării Jocurilor Olimpice în vara anului 2021'', a mai spus Iwata. Singura posibilitate, potrivit expertului nipon, este organizarea Jocurilor ''fără spectatori sau cu o participare foarte limitată''.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro