Spargere la Viscri. Sătenii cer ajutor de urgență
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Facebook Viscri 125
Facebook Viscri 125
Locuitorii din satul Viscri, acolo unde are o casă și Prințul Charles, solicită ajutor. O casă a fost spartă de hoți, iar zeci de produse tradiționale au fost furate. Paguba este de câteva mii de euro.

De mai mult de 15 ani, femeile din sat fac papuci din pâslă și împletesc ciorapi de lână, pe care îi vând printr-o asociație. Din banii obținuți, femeile primesc o parte, iar restul sunt folosiți pentru after-school, pentru transportul copiilor la școală, pentru vizite medicale și câte și mai câte.

În urmă cu câteva zile, sediul asociației a fost spart și toți papucii și șosetele predate pentru februarie au fost furați. Obiecte în valoare de peste 5000 Euro, care urmau să ajungă atât la femei, cât și la programele asociației.

”E evident că nu au ce face altceva cu papucii decât să îi vândă. Așa că ne-am gândit să vă rugăm să ne ajutați să-i găsim. Dacă vedeți undeva papuci de pâslă din Viscri de vânzare, chiar și în magazine onorabile, vă rugăm să ne anunțați. Asociația nu vinde în această perioadă nicăieri, și oricum nu vinde decât cu factură, așa că e simplu să aflăm dacă sunt papucii pe care i-am pierdut. Femeile și copiii din Viscri vă vor fi recunoscători, și veți primi pe deasupra și papuci "cinstiți" drept recompensă”, susțin reprezentanții asociației, printr-o postare făcută pe o pagină de Facebook. 

Conform Inspectoratului județean de Poliție Brașov, în acest caz a fost deschisă o anchetă și se fac cercetări.  

Vezi și: 

Clubul de la Roma – un cenaclu literar în slujba românismului din Italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel