Spărgătorul de gheaţă Perseus va fi modernizat şi retehnologizat cu peste 50 milioane lei la Galați
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi şi Şantierul Naval Mangalia au semnat, vineri, contractul de modernizare şi retehnologizare a remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă Perseus, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul regiei, Dorian Dumitru.

Potrivit directorului AFDJ, contractul în valoare de peste 50,4 milioane lei, bani de la bugetul de stat, a fost câştigat de Şantierul Naval Mangalia, remorcherul maritim Perseus, de 6.600 CP, urmând să revină pe apă după modernizarea şi retehnologizarea care vor dura 24 de luni.

În toată această perioadă, acţiunea de spargere şi curgere a gheţii pe sectorul Dunării maritime se va realiza cu remorcherele maritime Farul, de 5.000 CP, Galaţi 3, de 2.400 CP şi Gheorghieni 2 de 980 CP. De asemenea, la nevoie se va apela şi la remorcherul maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă Hercules, de 6.600 CP, "geamănul" spărgătorului Perseus, care a fost recent modernizat şi retehnologizat şi se află la ancoră în Portul Constanţa. 

Dorian Dumitru a mai precizat că se află în stare avansată şi proiectele de achiziţie de către AFDJ Galaţi a două remorchere maritime cu clasă de gheaţă şi două remorchere fluviale cu clasă de gheaţă, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 126 milioane lei, bani din fonduri europene. Termenul de execuţie pentru cele patru nave este de 16 luni din momentul semnării contractului de construcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel