Spaniolii încep căutarea rămăşiţelor lui Cervantes
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Miguel-de-Cervante_1955700c
Miguel-de-Cervante_1955700c

Arheologii spanioli au început căutarea rămăşiţelor pământeşti ale autorului lui “Don Quijote”, Miguel de CervantesSe crede că oasele sale s-ar putea afla undeva într-o mânăstire din Madrid şi vor putea lămuri misterul morţii sale, scrie www.telegraph,co.uk.

Aceste rămăşiţe vor putea, de asemenea, să le permită crimnaliştilor să îi reconstruiască portretul, arătând în sfârşit întregii lumi adevăratul său chip. Există o singură pictură care îl reprezintă şi a fost realizată la mai mult de douăzeci de ani de la moartea sa.

În plus, se va putea identifica şi cauza morţii sale, având în vedere că rivalii săi au lansat zvonul că ar fi murit de o boală de ficat, cauzată de alcoolism.

Cadavrul său ar trebui să fie uşor de identificat, de vreme ce Cervantes a fost rănit în timpul bătăliei navale de la Lepanto, în 1571.

Scriitorul a murit în Madrid, în 1616, şi a fost îngropat în mânăstire. Totuşi, trupul său a dispărut după restaurarea din 1673 a lăcaşului. Se crede că a fost mutat şi adus înapoi ceva mai tîrziu, însă nimeni nu ştie exact unde se află acum.

Echipa care se ocupă de această cercetare va căuta rămăşiţele folosind un radar care să scaneze pereţii şi podelele, sperând că în cele din urmă vor ieşi la iveală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel