Spania sacrifică 100.000 de nurci. Sunt infectate cu Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Nurcă. Foto: Pixabay.com
Nurcă. Foto: Pixabay.com
Spania ordonă sacrificarea a aproape 100.000 de nurci de crescătorie după ce animalele au fost depistate pozitive la testul pentru Covid-19.

Autoritățile spaniole au dispus sacrificarea a aproape 100.000 de nurci în urma unui focar de coronavirus, descoperit la o fermă, unde animalele sunt crescute pentru blană, scrie CNN

Departamentul de Agricultură, Creștere și Mediu din regiunea aragoneză din Spania a declarat joi că a dispus sacrificarea celor 92.700 de nurci, după ce șapte lucrători din fermă s-au dovedit pozitivi pentru Covid-19, iar animalele au fost infectate cu coronavirus.

Ferma a fost închisă 

Ferma a fost închisă pentru monitorizare, iar periodic se fac teste. În declarație, departamentul a spus că nu se pot trage concluzii cu privire la „existența unei transmisii de la om la animal sau viceversa” și că „nu a fost detectat un comportament anormal la animale și nici nu a existat o creștere a mortalității lor."

Nu este prima fermă de nurci la care s-au descoperit focare de coronavirus. În mai, autoritățile olandeze au introdus teste obligatorii la toate fermele de nurcă din Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel