Spania: Norme noi pentru reducerea poluării în marile oraşe, de la 1 ianuarie 2023
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Poluarea atmosferică a depăşit limitele de siguranţă în Thailanda; rezidenţii au fost sfătuiţi să rămână în locuinţe
Poluarea atmosferică a depăşit limitele de siguranţă în Thailanda; rezidenţii au fost sfătuiţi să rămână în locuinţe
În 150 de localități spaniole intră în vigoare norme noi în ceea ce privește poluarea, astfel că va fi interzisă intrarea autovehiculelor care poluează.

În acest sens, în localităţile cu peste 50.000 de locuitori nu vor mai putea circula maşini cu emisie de noxe sub Euro 4. Vor fi amenajate parcări de mari dimensiuni, unde mărfurile aduse de tiruri vor fi preluate cu maşini electrice.

Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Málaga sau Vigo vor fi introduse pe lista orașelor care vor aplica aceste măsuri. Potrivit statisticilor, un sfert dintre autoturismele spaniolilor nu au niciun fel de etichetă privind poluarea, adică nu vor mai putea intra în aceste localități, informează romania.actualități.

În  Zaragoza, de exemplu, un oraș cu peste 600.000 de locuitori, a anunțat azi că zona centrală va fi, de la 1 ianuarie, restrictivă cu accesul vehiculelor vechi. Poliția Rutieră este cea care are grijă ca regula să fie respectată. Deja majoritatea autoturimelor au, în urma ultimei inspecții ITP, un abțibild care arată nivelul de emisii de CO2. În funcție de culoara acestui abțibild, șoferii pot intra fără restricții sau cu anumite condiții în centrele urbane. De exemplu, cei care au litera "D" înseamnă că sunt autoturisme Euro 4, cu peste 200.000 de km. Ei trebuie să plătească lunar 28 de euro pentru a putea circula fără restricții în zonele mai sus amintite.

Dacă nu o vor face sau dacă autoturismul are, de exemplu, litera "A", vor plăti o amendă de 200 de euro de câte ori vor intra în zonele restricționate, potrivit sursei citate.

Vezi și: Premierul Spaniei anunță ajutoare de încă 10 mld. euro. Suma totală se ridică la 45 mld. euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel