Spania intenţionează să elimine Moratoriul impus românilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
P1010045
P1010045

În cadrul întrevederii, de astăzi, care a avut loc la Camera Deputaților, între primul colaborator al ambasadorului Spaniei la Bucureşti, Luis Tejero, preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, şi membrii Comisiei, discuțiile au fost axate pe Moratoriul impus românilor în Spania, dar și pe recunoașterea BOR în toate comunitățile din țara iberică.

”Moratoriul a fost o măsură electorală adoptată de fostul guven. Este o greşeală iar dorinţa noastră este să îl eliminăm în cel mai scurt timp pentru că nu a avut nici un efect",a declarat Luis Tejero în cadrul întrevederii, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, discuţiile au  vizat și problema Bisericii Ortodoxe Române. În acest sens, deputatul William Brînză a solicitat sprijin pe lângă autorităţile de la Madrid în vederea recunoaşterii BOR în toate comunităţile (în prezent sunt recunoscute 68 de parohii, 14 fiind în proces de recunoaştere), prin semnarea unui acord de colaborare între Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei cu statul spaniol astfel încât Episcopia să poată beneficia de aceleaşi drepturi ca şi celelalte culte, potrivit Articolului 14 din Constituţia spaniolă.

Totodată, preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, a reiterat dorinţa de a continua agenda comună printr-o vizită de lucru în Spania. În acest context, diplomatul spaniol a anunţat că este în lucru o vizită a ministrului afacerilor externe spaniol în România, posibil în luna mai 2012, ocazie cu care ar putea fi incluse pe agenda discuţiilor şi temele dezbătute astăzi, pe care le-a catalogat „ deosebit de importante”.

La finalul întâlnirii de lucru, diplomatul spaniol a transmis aprecierile sale cu privire la Campania „Donează sânge, salvează vieţi!” iniţiată în Spania de deputatul William Brînză, urmare căreia au fost sprijinite spitalele din Benidorm, Madrid şi Castellon, conchide comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel